Головна Сторінка
Із 24 по 30 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації. Його мета – нагадати про важливість використання вакцин для захисту людей від інфекційних хвороб. Ця теза особливо актуальна в умовах війни, яку розпочала рф проти нашої держави. Адже, в зв’язку з цим, через масову міграцію населення, подекуди відсутність доступу до безпечної питної води, харчових продуктів, базових умов гігієни та медичних послуг, перебування великої кількості людей одночасно у сховищах, тимчасових прихистках, ризики поширення інфекційних хвороб суттєво зростають. Про це розповів головний державний санітарний лікар Черкаської області Володимир Папач на брифінгу в медіацентрі ОВА.
На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок. В умовах повені, паводка, при підтопленні епідемічно значимих об’єктів – джерел водопостачання (свердловини, криниці, каптажі джерел), гноєсховищ, сміттєзвалищ, скотомогильників, очисних споруд, надвірних туалетів, вигрібних ям тощо, зростає ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь.
Аби убезпечитись від негативних наслідків, фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України рекомендують дотримуватися наступних правил:
У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні групами радіаційного спостереження та дозиметричного контролю ДУ "Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" на всіх адміністративних територіях області продовжується моніторинг гамма-випромінювання в наявних моніторингових точках із кратністю не менше ніж тричі на добу.
Станом на 09:00 25 квітня 2024 року рівні гамма-випромінювання не перевищують фонові показники, притаманні для окремих територій області, і становлять зокрема по:
|
0,13 мкЗв/год; |
|
0,13 мкЗв/год; |
|
0,13 мкЗв/год; |
|
0,12 мкЗв/год; |
|
0,15 мкЗв/год; |
|
0,13 мкЗв/год. |
Вживання першої парникової зелені та овочів може призвести до важких отруєнь через перенасичення організму нітратами, – розповів журналістам Суспільне Черкаси лікар відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Юрій Бондаренко.
23 квітня заступниця директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Мізінова відвідала тренінг для регіональних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Захід відбувся завдяки підтримці Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) Атланти, США у межах проекту «Епідеміологічний нагляд та відповідь на загрозу пташиного та пандемічного грипу з боку національних органів охорони здоров’я поза межами США».
Більше статтей...
- Національний календар профілактичних щеплень: перевірте, чи вакцинована дитина від небезпечних захворювань
- Понад 60 жителів Уманщини щепилися в ході виїзної вакцинальної сесії
- Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб долучиться до підтримки просування здорового шкільного харчування
- На Золотоніщині жінка захворіла на ботулізм, поївши в’яленої риби