Науково-практична робота
Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надає рекомендації для населення щодо характеристики полімерних матеріалів для пакування продуктів харчування.
За даними літератури, у сучасному світі, важко уявити харчову промисловість без використання різноманітного пакування. На сьогодні пакування для харчових продуктів представлено великою групою матеріалів, виготовлених за новими технологіями на сучасному рівні.
Це картони, папір, полімерні матеріали (поліолефіни, полістирол, поліамід, полікарбонат, поліетилен-терефталат), біополімери, скло, дерево, алюмінієва фольга, жерсть та ін.
Полімерні матеріали останнім часом посідають перше місце серед інших матеріалів, їхнє використання зростає зі швидкістю 8% на рік. Це пов’язане з тим, що мають дуже широкий діапазон властивостей: вони застосовуються для виготовлення, пакування, тари, посуду, столового приладдя, зберігання, перевезення, реалізації та використання харчових продуктів у складі технологічного обладнання, приборів і пристроїв.
Все це дозволяє економити традиційні натуральні матеріали, такі як папір, дерево, метал, скло. При цьому з’являються нові можливості подовження термінів зберігання і зниження втрат харчових продуктів, а також забезпечення більш високих споживчих властивостей упакованої продукції та створення нових зразків кухонних і столових приладів.
Більше статтей...
- Особливості епідемічного процесу та організації епіднагляду за грипом та ГРІ у Черкаській області
- Окремі особливості епідемічного процесу та профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій
- Епідеміологічна оцінка впливу нітратів питної води децентралізованих джерел водопостачання
- Особливості епідемічного процесу захворюваності на кір в сучасних умовах