ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»
Знання факторів ризику інсульту, серед яких вживання алкоголю, – один з кроків до запобігання ймовірності виникнення цього захворювання.
Вживання алкогольних напоїв щорічно призводить до 3 мільйонів смертей у всьому світі, тобто унаслідок цього помирає одна людина кожні 10 секунд; сприяє виникненню широкого переліку неінфекційних захворювань.
Крім того, вживання алкоголю причинно пов’язують із сімома типами раку (колоректальний рак, рак печінки та стравоходу є найбільшим фактором тягаря), а також захворюваннями органів травлення, (найчастіше - цироз печінки і панкреатит), захворюваннями серця та серцево-судинними катастрофами (інфаркт, інсульт) та неврологічними й психічними розладами.
Більше статтей...
- Як дізнатися, чи дитина вакцинована проти кору?
- У селі Хрестителеве відбулася акція з профілактики хвороб: від правця, дифтерії та ковіду щепилися 77 осіб
- Куріння підвищує ризик інсульту: як позбутися тютюнової залежності
- Вакцинація — це створення безпечного середовища для дітей, — спільна заява МОЗ, МОН, ЮНІСЕФ, ВООЗ