ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»
Результати низки досліджень доводять, що вживання алкоголю підвищує ризик кількох типів раку, включаючи рак верхніх відділів травного тракту, печінки, товстої кишки, молочної залози, простати. Приблизно 4% онкологічних захворювань спричинені вживанням алкоголю, а це понад 740 тисяч випадків раку в усьому світі.
Не існує безпечної дози алкоголю, наголошують у Всесвітній організації охорони здоров’я і звертають увагу на ризики та шкоду, пов’язані зі вживанням алкоголю. За інформацією ВООЗ, половина всіх виявлених у Європі ракових захворювань, пов’язаних із вживанням алкоголю, спричинена легким або помірним споживанням алкоголевмісних напоїв, що є типовим для цього регіону: щодня їх вживають близько 8% дорослих у країнах Європейського Союзу і близько 29% – щотижня.