Райони інформують

dra sait 

Місячник боротьби з туберкульозом під гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!» триває. Фахівці Драбівського відділення Золотоніського районного відділу Черкаського обласного ЦКПХ активно долучилися до проведення інформаційно-просвітницьких заходів серед населення територіальних  громад.

Детальніше...

  13.03.24

Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного ЦКПХ продовжують свою роботу у межах місяця боротьби з туберкульозом.

Минулого тижня помічниці лікаря-епідеміолога Ірина Мартиненко, Олена Сторчак та фельдшерка санітарна Любов Степаненко провели бесіди з профілактики туберкульозу в приміських дизель-поїздах та електро-поїздах з провідниками та пасажирами.

Детальніше...

 1710318515385

В області до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Черкаським обласним центром контролю та профілактики хвороб проводяться інформаційні кампанії та роз’яснювальна робота серед населення.

12 та 13 березня помічниці лікаря-епідеміолога Ірина Мартиненко та Олена Сторчак Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного ЦКПХ провели інформаційно-роз’яснювальну роботу під гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!».

Детальніше...

 klochan  sl 2

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб активно доєдналися до інформаційно-роз’яснювальної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, що триватиме протягом березня.

Інформаційна кампанія проводиться задля активізації діяльності щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання  на  туберкульоз.

У межах кампанії працівники відокремлених підрозділів Черкаського обласного ЦКПХ у містах та районах області проводять заходи для підвищення обізнаності жителів громад про туберкульоз.

Детальніше...

img-625f19e5c0ddaba21712257e7eab2522-v

Уманський відділ Черкаського обласного ЦКПХ продовжує проводити інформаційні заходи у закладах освіти у межах обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року».

Спеціалісти Уманського міськрайонного відділу помічники лікаря-епідеміолога Ігор Грабчак, В’ячеслав Яременко, фельдшер санітарний Валерій Ковтун провели просвітницькі заходи із педагогами, медичним персоналом та учнями   Кочержинської, Синицької та Громівської гімназій. На зустрічі обговорили:

  •  принципи здорового харчування серед дітей,
  •  вплив корисних та шкідливих продуктів,
  •  дотримання водного балансу,
  •  відмова від страв які містять трансжири,
  •  наповнення «тарілки здорового харчування»,
  •  гігієну та санітарію при вживанні харчових страв.

Детальніше...

zol1

Фахівці відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) за неінфекційними захворюваннями Золотоніського районного відділу провели цікаві освітні заходи з працівниками та  учнями  Калениківського НВК «ЗОШ I-III ст.-ДНЗ», Броварківського НВК «ЗОШ I-II ст.-ДНЗ», ЗДО «Барвінок»  Гельмязівської сільської ради та Вознесенської ЗОШ I-III ст. Вознесенської сільської ради.

На зустрічах наші фахівці підвищували рівень обізнаності учасників освітнього процесу щодо розуміння важливості формування здорових харчових звичок. Також допомагали формувати культуру, яка сприяє здоровому способу життя.

Детальніше...