Інформація для населення

Вакцинація – це твій «бронік» та «шолом», що оберігає тебе у разі влучання, – Федір Лапій

Друк
PDF

15.09 lapiy 800 

Здоров’я захисників та захисниць України – питання національної безпеки.

Саме тому тестування та вакцинація від COVID-19 та інших інфекційних хвороб є одним із пріоритетних напрямків профілактики захворюваності у військових.

Що про це говорить військовий медик? Ми запитали у лікаря-імунолога Федір Лапій | Facebook:

Детальніше...

Типи тестування на COVID-19

Друк
PDF

 13.09 tupu test 800

COVID-19 нікуди не зник! Восени ризик захворіти підвищений.

За появи симптомів ГРВІ зроби безоплатне тестування.

Наразі доступні 2 типи тестування на COVID-19:

Детальніше...

09.09  800 

COVID-19 нікуди не зник! Єдиний шанс захиститися від важкого перебігу хвороби – вакцинація.

Підготуйся до епідсезону вже зараз.

Детальніше...

 COVID-19 nikudy ne znyk! Vchasne testuvannia zapobihaie poshyrenniu khvoroby
❗ Турбота про своє та здоров’я близьких – це обов’язок кожного під час війни. Тому у разі появи симптомів ГРВІ необхідно зробити тест на COVID-19, щоб встановити точний діагноз.
Лише так можна подбати про себе і близьких, запобігти новим спалахам захворювання і не навантажувати систему охорони здоров’я. Здорові українці пришвидшують нашу перемогу на своєму фронті.
❗ Вчасне тестування захищає твоїх близьких і людей із груп ризику, стримує розповсюдження хвороби.
У разі появи симптомів ГРВІ (підвищеної температури, головного болю, втоми, кашлю, болю в горлі, чхання, нежитю тощо):
✅ зателефонуй сімейному лікарю або звернися в найближчий медичний заклад;
✅ отримай направлення на безоплатне тестування або швидкий тест.
Самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів через 5 днів із дати їх виникнення або з дати позитивного результату тестування.
Є питання – Контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19
Турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу!

COVID-19 nikudy ne znyk

Недотримання протиепідемічних заходів, низький рівень тестування та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідсезону (жовтень 2022 – травень 2023) в Україні порівняно з минулим роком. Це спричинить зростання кількості випадків захворювання на COVID-19.
❗ Є два дієві інструменти запобігання поширенню COVID-19:
1. Вакцинуватися. Це єдиний шанс захиститися від важкого перебігу хвороби. Для цього потрібно:
✅ звернутися до найближчого медичного закладу / знайти пункт вакцинації за лінком https://bit.ly/vaccinationpoints або на гарячій лінії 1677;
✅ взяти паспорт;
✅ прийти й отримати щеплення.
2. Зробити тест у разі появи симптомів ГРВІ і, якщо він позитивний, – самоізолюватися.
Як? Зателефонувати сімейному лікарю або звернутися до найближчого медичного закладу та отримати направлення на безоплатне тестування або швидкий тест.

Є питання – гаряча лінія МОЗ 0 800 60 20 19
Турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу!

Вакцина Janssen проти COVID-19 - це векторна вакцина, до складу якої входить аденовірус людини, що не здатен до розмноження та не викликає ховроби.

Вакцинація данним, ослабленим, аденовірусом тренує органеізм розпізнати вірус SARS-CoV-2, виробляти імунну відповідь та допомагає запобігти захворюванню, якщо пізніше після вакцинації вірус SARS-CoV-2 потрапить в організм.

Схема вакцинації складається з введення однієї дози та може ефективно та безпечно використовуватися для імунізації осіб віком 18 років та старше. В першу чергу щеплення повинні отримати особи похилого віку, медичні працівники та пацієнти зі зниженим імунітетом. Також вакцину Janssen можуть отримати особи, які вже раніше перехворіли на COVID-19 через 3 місяці з моменту захворювання.

Всім особам з імунодефіцитними станами у віці 18 років та старше ВООЗ рекомендує вводити другу дозу вакцини. Для максимально швидкого підвищення захисту цю дозу слід вводити через 1-3 місяці після першої дози.

Для вакцинації вагітних рекомендовано використовувати вакцину Janssen, коли користь щеплення для вагітної переважує потенційні ризики. Така оцінка повинна проводитись лікуючим лікарем на підставі достовірної інформації про існуючі ризики та переваги. Не рекомендується відкладати або переривати вагітність через вакцинацію. Слід відкласти

Данною вакциною не рекомендується прищеплювати дітей віком до 18 років. Вакцинація протипоказана особам, які мають в анамнезі анафілактичну реакцію на будь-який компонент вакцини. Також особам із температурою тіла вище 38,5 °С слід відкласти вакцинацію доти, доки не пройде лихоманка. 

Для підвищення ступеня захисту від інфекції ВООЗ рекомендує проводити щеплення двома дозами вакцини, особливо серед груп ризику. Це питання вирішується в тандемі лікар-пацієнт.

Вакцина - якісна, безпечна та ефективна, рекомендована до застосування для імунізації осіб віком 18 років та старше. Вакцина також пройшла експертизу Європейського агенства з лікарських засобів(EMA) та Управління з контролю за продуктами харчування та ліками США(FDA).

Вакцини проти COVID-19 можуть вводитися одночасно з іншими вакцинами, призначеними для імунізації дорослих, включаючи інактивовані протигрипні вакцини, в будь-який термін до або після їх введеня. Якщо протягом одного прийому проводиться ін'єкція обох вакцин, вони повинні вводитись в різні руки