Фізичні фактори, електромагнітні поля

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за 6 місяців 2022 року

Друк

fizfaktor

Фахівцями Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» (далі - Центр) впродовж 6 місяців 2022 року проводився моніторинг фізичних факторів (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо), які можуть негативно впливати на здоров’я населення області.

Центром виконано 4279 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: 159 – шуму (м. Черкаси), 25 – вібрації (Тальнівська територіальна громада), 22–електромагнітного випромінювання (м. Черкаси), 1362 – освітленості та 2711 параметрів мікроклімату (м. Черкаси та м. Сміла) на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (33,3%), вібрації (20%), електромагнітного поля (9%) та мікроклімату (4,9%).

Про результати досліджень поінформовано керівників підприємств, організацій для прийняття відповідних управлінських рішень.

Центр продовжує здійснювати моніторинг фізичних факторів.

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за 11 місяців 2018 р

Друк

11.10.2018.jpgФахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» протягом 11 місяців 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

В області виконано понад 10 тис. Досліджень фізичних факторів, зокрема: 920 - шуму, 360 – вібрації, 69–електромагнітного випромінювання, 2165 - освітленості та 4126 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (27,5%), вібрації (27%), електромагнітного поля (4%) та (21,7%) не відповідають параметрам мікроклімату.

Водночас проведено 1195 виміріврадіаційного фону. Перевищень гранично-допустимих рівнів не виявлено.

За результатами досліджень власникам та керівникам об’єктів надані відповідні рекомендації щодо поліпшення стану об’єктів.

Дане питання знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України», а лабораторний моніторинг буде проводитись і в подальшому.

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за 10 місяців 2018 р.

Друк

рабдбезп17.10.jpgФахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'яУкраїни» протягом 10 місяців 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

В області виконано понад 9,5 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: 916 - шуму, 357 – вібрації, 69–електромагнітного випромінювання, 2165 - освітленості та 4102 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (26%), вібрації (26%), електромагнітного поля (4%) та (22%) не відповідають параметрам мікроклімату.

Водночас проведено 1085 вимірів радіаційного фону. Перевищень гранично-допустимих рівнів не виявлено.

За результатами досліджень власникам та керівникамоб’єктівнаданівідповіднірекомендаціїщодополіпшення стану об’єктів.

Дане питаннязнаходиться на контролі лабораторії електромагнітнихполів та іншихфізичнихфакторівДержавної установи «Черкаськийобласнийлабораторний центр Міністерстваохорониздоров'я  України», а лабораторниймоніторинг буде проводитись і в подальшому.

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за 9 місяців 2018 року

Друк

11.10.2018.jpgФахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» протягом 9 місяців 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

В області виконано понад 8,6 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: 897 - шуму, 351 – вібрації, 69–електромагнітного випромінювання, 2165 - освітленості та 4075 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (25%), вібрації (26%), електромагнітного поля (4%) та (22%) не відповідають параметрам мікроклімату.

Водночас проведено 975 вимірів радіаційного фону. Перевищень гранично-допустимих рівнів не виявлено.

За результатами досліджень власникам та керівникам об’єктів надані відповідні рекомендації щодо поліпшення стану об’єктів.

Дане питання знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України», а лабораторний моніторинг буде проводитись і в подальшому.

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за 8 місяців 2018 р

Друк

Фахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» протягом 8 місяців 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

В області виконано понад 7,5 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: 767 - шуму, 256 – вібрації, 54 - електромагнітного випромінювання, 2165 - освітленості та 3862 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (33%), вібрації (32%), електромагнітного поля (6%) та (23%) не відповідають параметрам мікроклімату.

Водночас проведено 875 вимірів радіаційного фону. Перевищень гранично-допустимих рівнів не виявлено.

За результатами досліджень власникам та керівникам об’єктів надані відповідні рекомендації щодо поліпшення стану об’єктів.

Дане питання знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України», а лабораторний моніторинг буде проводитись і в подальшому.

Аналіз результатів досліджень фізичних факторів в області за І півріччя 2018

Друк

люкс_Мукомел.jpgФахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» протягом 6 місяців 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

За 6 місяців 2018 р. в області проведено понад 7 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: – 678 шуму, 197 – вібрації, 2165 - освітленості та 3427 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму (27%), вібрації (34%) та (24%) перевищень параметрів мікроклімату.

Водночас проведено 42 виміри рівнів електромагнітного випромінювання та більше 600 вимірів радіаційного фону. Перевищень гранично-допустимих рівнів не виявлено.

За результатами досліджень власникам та керівникам об’єктів надані відповідні рекомендації щодо подальшого стану об’єктів.

Дане питання знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України».

Про результати досліджень фізичних факторів впливу на населення області за І квартал 2018 року

Друк

рабдбезп17.10.jpg

Фахівцями ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" впродовж  І кварталу 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

За звітний період в області проведено 1137 досліджень фізичних факторів, зокрема – 276 шуму, 32 – вібрації, 80 - освітленості та 731 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення, а також зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу виявленіперевищення гранично-допустимих рівнів шуму (27%), вібрації (43%), освітленості (0,4%) та (12%) параметрів мікроклімату.

Проведено 18 вимірів рівнів електромагнітного випромінювання від обладнання, що генерує електромагнітне випромінювання, внаслідок чого перевищень гранично-допустимих рівнів електромагнітного випромінювання не встановлено.

Ситуація знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", яка продовжує здійснювати моніторинг фізичних факторів впливу на населення.

Про результати досліджень фізичних факторів впливу на населення області за 2017 рік

Друк

рабдбезп17.10Фахівцями Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" протягом 2017 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

За 12 місяців 2017 р. в області проведено понад 17 тис. досліджень фізичних факторів, зокрема: – 1079 шуму, 387 – вібрації, 5745 - освітленості та 9846 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення та в зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу встановлено перевищення гранично-допустимих рівнів шуму 589 (55%), вібрації 150 (39%) та 2396 (24%) перевищень параметрів мікроклімату.

Водночас проведено 651 вимірів рівнів електромагнітного випромінювання від базових станцій мобільного зв’язку та підприємств, які використовують обладнання, що генерує електромагнітне випромінювання, та 1300 вимірів потужності поглиненої дози,20 вимірів радону на об’єктах будівництва.

За результатами моніторингу встановлено перевищення граничнодопустимих рівнів електромагнітного випромінювання на 1%, потужності поглиненої дози,радону не встановлено.

За результатами досліджень власникам та керівникам об’єктів надані відповідні рекомендації щодо подальшого стану об’єктів.

Дане питання знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України".