Інформація для населення

 sil

Щорічно у другий тиждень березня відзначається Всесвітній тиждень обізнаності про сіль, метою якого є залучення суспільства до зменшення вживання солі у раціоні задля покращення здоров’я.

Жити зовсім без солі не можна, але часто ми споживаємо більше, ніж потрібно. Згідно з тарілкою здорового харчування, яка створена експертами Гарвардської школи громадського здоров’я, – норма солі для дорослих до 5-ти г на день (1 чайна ложка), для дітей норма від 2-х до 4-х грам. Не можна говорити, що сіль взагалі шкідлива, шкідливе саме вживання її понад міру. Треба пам’ятати, що сіль знаходиться майже в кожному продукті, який ви вживаєте.

Детальніше...

tuberk

Вважається, що більша частина населення України до 14-річного віку вже інфікована туберкульозом. Це не обов’язково означає, що ці люди захворіють на активний туберкульоз. Проте ризик значно збільшується, якщо імунна система людини послаблена стресом, соціальними негараздами, поганим харчуванням, чи погіршенням умов проживання.

У просвітницькому ролику, створеному проектом USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» у партнерстві з МОЗ України «Туберкульоз: знай, стережись, не бійся» наводяться ознаки хвороби, при наявності яких слід терміново звернутися до лікаря, та даються корисні поради із профілактики захворювання.

Детальніше...

chygyrun 

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з колегами Чигиринського відділення, регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та представниками обласного контактного центру ОДА, за сприяння Черкаської міської ради минулого тижня організували інформаційно-просвітницькі зустрічі для внутрішньо переміщених осіб у Чигирині. Заходи проводилися у межах виїзної акції «Дбаємо про здоров’я разом».

Детальніше...

430123551 456937489991418 3233833914658197444 n

Деменція — це синдром, який впливає на роботу мозку. Основними його симптомами є проблеми з пам’яттю, мисленням, мовленням і виконанням повсякденних завдань. Також у людей з деменцією бувають зміни емоційного стану, сприйняття і поведінки.

Деменція може розвиватися в організмі людини роками й навіть десятиліттями до появи перших симптомів.

Детальніше...

 photo 2024-03-11 14-20-15

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує промоцію культури формування здорових звичок харчування у школярів.

Фахівчиня обласного ЦКПХ Алла Балабан долучилася до заходу «День яблука» у Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №13 серед школярів та педагогічних працівників.

Детальніше...