Інформація для населення

 vypadky tuberk

За даними Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб, у 2023 році в області зареєстровано 484 випадки туберкульозу. Серед них – 25 дітей віком 0-17 років, що більше на 13,8% ніж у 2022 році.

Захворюваність на туберкульоз органів дихання реєструвалася у 58-ми громадах області.

Детальніше...

sherbuna n  sait 

«Суспільне Черкаси» побувало у Чигиринській громаді.

Завідувачка відділу імунопрофілактики Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Шуляренко та завідувачка Чигиринського відділення Наталія Щербина долучилися до спілкування з кореспондентами Суспільного та розповіли про епідситуацію щодо грипу та ГРВІ на Чигиринщині.

Детальніше...

 tuberkulsayt

Люди, у яких діагностували туберкульоз, можуть лікуватись стаціонарно в медичному закладі або амбулаторно, тобто вдома під контролем лікаря. У більшості випадків люди з туберкульозом лікуються амбулаторно з першого дня захворювань. Це ефективно і безпечно для навколишніх, якщо так визначив лікар.

Детальніше...

 dscf5591

За попередній тиждень в Черкаській області на ГРВІ, включно із COVID-19 захворіли 6 225 осіб, із них 3 210 – діти до 17 років. Більш як половина захворілих – 3 536 осіб (56,8% від загальної кількості) це жителі Черкаського району, у місті Черкаси – 2 107 захворілих (33,8% від загальної кількості). Про це розповів головний державний санітарний лікар області Володимир Папач на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Показник захворюваності на 6,3% менший, ніж за попередній тиждень.

Детальніше...

yanovska

Лікарка-бактеріологиня Світлана Притула Чигиринського відділення Черкаського обласного ЦКПХ взяла участь в Першому конгресі з питань протидії поширенню антимікробних препаратів в Україні, який відбувся у Львові.

Головними темами заходу були:

• адміністрування антимікробних препаратів у закладах охорони здоров’я, підходи до раціонального використання АМП при лікуванні стаціонарних хворих;

• використання локального мікробіологічного моніторингу (кумулятивних антибіотикограм) для клінічних потреб та потреб епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги;

Детальніше...