Інформація для населення

 vidkrut osnriv

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проведуть виїзні вакцинальні сесії до громад Уманського району. Під час виїзних акцій жителям громад розповідатимуть про важливість вакцинації від поліомієліту та вакцинуватимуть дітей від цієї хвороби.

Детальніше...

 433132688 852483326905885 2306795605786551721 n

Епілепсія – це хвороба, згадки про яку сягають 4 тисячоліття до нашої ери. І з того часу вона оповита різними страхами та міфами. 26 березня, у День поширення інформації про епілепсію, розповідаємо про причини, симптоми та першу допомогу при цій хворобі. 

Що таке епілепсія? 

Епілепсія – це порушення активності мозку, при якому у групі клітин мозку можуть виникати надмірні електричні розряди та провокувати напади в людини. Епілепсію можуть викликати черепно-мозкова травма, інсульт, пухлина мозку, інфекційні захворювання центральної нервової системи, генетичні розлади, неврологічні захворювання. Часто причина епілепсії невідома.

Детальніше...

 red and white dots ilustrated world tuberculosis day facebook post

24 березня по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Другий рік поспіль Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) для цього дня пропонує гасло «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!». Задля підвищення обізнаності про це небезпечне захворювання фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб протягом березня проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом та нагадують, що туберкульоз виліковний, і чим раніше виявлене захворювання, тим більше в людини шансів на швидше й цілковите одужання.

Детальніше...

vpo um1 

Спеціалісти Уманського відділення Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують моніторити дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов проживання у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Минулого тижня лікар Уманського відділення Василь Заєць із моніторинговим візитом відвідав п’ять об’єктів, які підпорядковані Управлінню праці та соціального захисту населення Уманської громади.

Детальніше...

 01

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб впевнені, що спілкуючись із дітьми про профілактику інфекційних хвороб, зокрема туберкульозу, ми всі разом формуємо покоління, яке підтримує один одного, піклується про своє здоров’я та вчасно звертається до лікаря.

У межах місячника протидії туберкульозу спеціалісти Черкаського міськрайонного відділу провели зустрічі з дітьми та працівниками закладів дошкільної освіти. Такі заходи відбулись у ЗДО № 81 «Незабудка» Черкаської міської ради та у ЗДО «Дніпряночка» Червонослобідської сільської ради.

Детальніше...