Інформація для населення

ment poch 

Початок нового року — час обіцянок собі. Пообіцяйте піклуватися про ментальне здоров’я — своє та близьких. А якщо не знаєте, з чого почати, ось кілька порад. Завжди можна почати з простого.

Детальніше...

418898630 908031100975331 5939006107736507694 n

Сімейні лікарі також мають сприяти виконанню всіх рекомендацій спеціалістів щодо протипухлинного лікування.

Лікарі первинної ланки мають надавати інформацію щодо профілактики раку шийки матки:

* Рекомендації щодо уникнення впливу факторів ризику розвитку РШМ, пов'язаних зі способом життя.

* Рекомендації щодо вакцинації проти ВПЛ.

Детальніше...

164818839812189024

Усі ми хоча б раз у житті відкладали на завтра те, що можна і варто було б зробити сьогодні, а натомість заповнювали свій час роботою простішою чи приємнішою. Таке явище має чітку назву – прокрастинація.

Прокрастинація (від англ. Procrastination «затримка, відкладання») проявляється тоді, коли людина, усвідомлюючи необхідність виконання цілком конкретних важливих справ, нехтує цим та відволікається на побутові дрібниці або розваги.

Важливо зрозуміти, що прокрастинації піддаються всі. Вона долає більшість людей, коли ті втомилися або занудьгували, але для деяких перетворюється на справжню залежність. Такі люди цілий день уникають роботи, щоб потім піти додому і працювати до пізньої ночі, відчайдушно намагаючись закінчити те, що могли завершити до обіду.

Детальніше...

 419087131 komu grup

В Україні зростає захворюваність на грип – хвороба, яка вражає верхні дихальні шляхи, легені, серцевий м’яз та кровоносні судини і може призвести до таких ускладнень, як пневмонія, тромбоз, запалення спинного та головного мозку + запалення серцевого мʼяза (міокардит).

Найефективніший спосіб захиститись від грипу та його ускладнень – зробити щеплення. Щеплення проти грипу рекомендовано робити щосезону. Вакцину проти грипу, корейського або французького виробництва, можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Детальніше...

vudra ild  sait 

Захисні маски, дистанція та щеплення. Через зростання захворюваності на COVID-19 ВООЗ закликає повернути деякі з карантинних вимог. Пояснюють це спалахом захворюваності після свят.

У МОЗ України вже відреагували та оприлюднили протиепідемічні заходи, що діють постійно, попри скасування загальнонаціонального карантину.

Яка ситуація із поширенням хвороб на Черкащині та чи загрожує жителям області масштабна резервація, журналістам ТРК «Ільдана» розповіла Наталія Видра, заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Детальніше...