Інформація для населення

radon1  sait 

Радон – безбарвний, інертний, радіоактивний газ – може становити небезпеку для здоров'я та життя людини.

Радон не має ні смаку, ні запаху. При кімнатній температурі є одним із найважчих газів (у 7,5 раза важчий від повітря). Радон легко розчиняється у воді, а ще краще − в жирових тканинах живих організмів.

Детальніше...

 photo 2024-01-19 15-17-40

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжує у новому 2024 році відвідувати віддалені села області. 18 січня команда Центру організувала виїзну профілактично-вакцинальну акцію для жителів села Скориківка Золотоніського району.

Детальніше...

 faktoru

Більшість випадків раку шийки матки пов’язані з вірусом папіломи людини (ВПЛ), який передається статевим шляхом. Щеплення проти вірусу папіломи людини може зменшити ризик розвитку раку шийки матки.

Вірус папіломи людини (ВПЛ) є найпоширенішою інфекцією, що передається статевим шляхом. Є понад 80 типів папіломавірусу людини, приблизно 30 із них можуть уражати шийку матки та вважаються онкогенними. ВПЛ 16 та 18 типів найчастіше пов’язують із раком шийки матки. Близько 70% випадків РШМ асоціюють з інфікуванням цими типами ВПЛ. Імунна система організму може боротися з інфікуванням вірусу, проте у певної кількості жінок, інфікованих ВПЛ, розвивається РШМ. 

Детальніше...

solodoshi divch 

Для багатьох людей найстрашнішою частиною нового, більш здорового способу харчування є думка про довічну відмову від улюблених солодощів. Насправді ж печиво та цукерки можна вписати у здорову модель харчування протягом усього життя. Проте, щоби зменшити шкоду під час отримання такого задоволення, їх слід їсти нечасто та у невеликих кількостях: що менше, то краще.

Як «подружити» солодке зі здоровим способом харчування – розповідає Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, консультант із громадського здоровʼя МОЗ України.

Детальніше...

 420180950 810185714468980 5171425728829219907 n

Екстрена медична допомога – це термінові дії медичних працівників, спрямовані на порятунок життя та здоров’я людини, яка перебуває у невідкладному стані, спричиненому хворобою чи травмою.

103 – виклик бригади екстреної медичної допомоги!

Детальніше...