Інформація для населення

sugar 02.02 

Сигаретна упаковка – важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. Виробники через привабливий дизайн намагаються залучити до лав курців нових споживачів, зокрема молодь та підлітків, які найбільше піддаються подібним маркетинговим маніпуляціям. Та водночас тютюнова упаковка є важливим джерелом інформування й про наслідки куріння. Існує міф, ніби попередження на упаковках не працюють. Однак дослідження говорять про інше: 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через них про припинення куріння.

Детальніше...

st baban 

Продовжує свою роботу вакцинальний автобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Цього разу фахівці Уманського відділу організували виїзну профілактично-щеплювальну акцію у Дмитрушківській територіальній громаді.

Захід провели в межах кампанії «Вакцинуй важливого себе» спільно з колегами Старобабанівської лікарської амбулаторії, щоб жителі сіл Старі Бабани, Пугачівка, Косенівка та Молодецьке могли пройти медичний огляд і щепитися від небезпечних хвороб.

Детальніше...

181411 doctor freepik new 960x380 0  sait 

Запрошуються медичні працівники за спеціалізацією сімейний лікар, педіатр, терапевт, епідеміолог для участі у триденному тренінгу з оволодіння практичними навичками на тему «Імунізація на практиці» (25 балів БПР).

Детальніше...

sil dosol  sait 

Науковці Університету Тулейн у США виявили зв'язок між частотою додавання солі в їжу й вищим ризиком хронічної хвороби нирок. Висновки відповідного дослідження опубліковано в журналі JAMA Network.

Детальніше...

 kovt

25 січня вакцинальний автобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб приїхав до села Ковтуни Золотоніського району. Фахівці Центру спільно з колегами Золотоніського районного відділу та працівниками Золотоніського міського ЦПМСД організували тут виїзну профілактично-вакцинальну сесію «Здоров’я понад усе».

На мобільну бригаду в медичному пункті тимчасового базування чекали жителі села Ковтуни Новодмитрівської територіальної громади.

Детальніше...