Інформація для населення

Криптоспоридіоз та його профілактика

Друк
PDF

Сучасна наукова література вказує на важливість вивчення криптоспоридіозу, як медичної проблеми. Дані щодо зоогеографії цього захворювання свідчать про його широку розповсюдженість серед тварин та людей. Інфекції шлунково-кишкового тракту зареєстровані у всіх вікових групах і на всіх континентах, за винятком Антарктиди. Таке широке поширення захворювання пов'язано з великою кількістю природних резервуарів інфекції, низькою інфікуючою дозою і високою резистентністю збудника до дезінфектантів. В індустріально розвинених країнах ураженість людей складає близько 1-3% та 5-10% - в країнах, що розвиваються.

Детальніше...

Обережно, трихінельоз!

Друк
PDF

В Україні за останні 5 років погіршилась епідемічна ситуація з трихінельозу, про що свідчить збільшення випадків захворювання серед людей у 2,7 рази, порівняно з попереднім п'ятиріччям.                                  

У всіх випадках захворюваність пов’язана із вживанням в їжу свинини. Ветеринарно-санітарна експертиза м’яса не проводилася.

В області 2012 році у Чорнобаївському районі зареєстровано 1 випадок трихінельозу.

Що ж це за хвороба - трихінельоз?

Детальніше...

Туляремія – це небезпечно!

Друк
PDF

Туляремія - це природно-вогнищеве, гостре інфекційне захворювання, яке викликається бактеріями, що тривалий час можуть існувати у зовнішньому середовищі. Інфекція активна цілий рік, але близько 80% випадків фіксуються влітку та восени. Частота захворюваності у чоловіків у два рази вище, ніж у жінок. Основним фактором ризику інфікування є професійна діяльність (рибальство, мисливство, сільське господарство)

Детальніше...