smila01

Спеціалісти Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують проводити інформаційні заходи у межах місячника протидії туберкульозу серед жителів громад.

Так, фахівці Смілянського відділення Черкаського міськрайонного відділу Зоя Гайван та Наталія Поліщук провели зустріч із учнями старших класів та педагогічним колективом Ташлицького ліцею Ротмістрівської сільської ради. Говорили на актуальну тему березня – профілактику туберкульозу.

Фахівці Смілянського міського відділення Людмила Зубко, Леся Воскобойник, Олена Мех та Надія Мікуляк ініціювали круглий стіл спільно зі працівниками та завідувачкою закладу Валентиною Олійник під гаслом «Так! Ми можемо подолати туберкульоз!» у ДНЗ № 19 «Світлячок».

smila02

Також відбувся захід із викладачами та студентами в Смілянському промислово-економічному фаховому коледжі ЧДТУ на тему «Зупинимо туберкульоз в Україні», де лікарка-епідеміологиня Людмила Зубко ознайомила присутніх з епідемічною ситуацією захворюваності на туберкульоз на Черкащині, зокрема в Смілянській громаді за 2023 рік.

smila04

Загалом у ході заходів учасники мали змогу:

  • ознайомитись з історією захворювання та відкриття збудника туберкульозу;
  • розглянути причини розвитку цієї хвороби та її симптоматику;
  • дослідити шляхи передачі інфекції;
  • дізнатись про заходи профілактики туберкульозу та про роль вакцинації у запобіганні цього захворювання.

Також спеціалісти Центру роздали матеріали з нагадуваннями про важливу інформацію з профілактики інфекційних захворювань.