1

Шевченківський залізничний відділ Черкаського обласного ЦКПХ продовжує проводити інформаційні заходи щодо вакциноцерованих інфекцій, зокрема туберкульозу, серед залізничників та пасажирів станцій Одеської залізниці.

Минулого тижня завідувач відділу Андрій Ващенко та фахівці Анатолій Коваленко, Ірина Мартиненко і Любов Степаненко на вокзалі станції Черкаси, у приміському електропоїзді №6504 сполученням Цвіткове-Черкаси та в депо імені Тараса Шевченка у Смілі розповідали про профілактику інфекційних хвороб та користь вакцинації, покращення ментального здоров’я, як одного з факторів профілактики неінфекційної захворюваності населення.

1711003497193

Залізничників ознайомили з епідемічною ситуацією щодо захворюваності на вакцинокеровані інфекції – туберкульоз, дифтерія та правець в Україні та Черкаській області.

Вакцинація – це запобігання інфекційним хворобам та один із найефективніших способів подолати інфекційні захворювання. Фахівці Центру наголошували на необхідності щеплень дорослому населенню проти дифтерії та правця, дітям – проти туберкульозу.

У приміщенні вокзалів станції Черкаси, станції імені Тараса Шевченка на інформаційних стендах в залах очікування та в кімнатах відпочинку було розміщено роз’яснювальні матеріали щодо туберкульозу, дифтерії та їх профілактики.

Серед пасажирів та працівників фахівці Шевченківського відділу розповсюдили буклети, флаєри щодо профілактичних щеплень дитячого та дорослого населення.

Під час зустрічі було висвітлено:

– актуальність проведення профілактичних щеплень проти дифтерії та правця;

– як вакцинація захищає від хвороб та рятує життя;

– про безпечність щеплень;

– про побічні реакції на щеплення;

– про медичні протипоказання до щеплень.

У ході соціально-гігієнічного моніторингу на вокзалі станції Черкаси було відібрано проби води питної на санітарно-хімічні та мікробіологічні дослідження.

2