01

Вакцинальний автобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжує виїзди у сільську місцевість, щоб медичні послуги стали доступніші для всіх.

Цього разу фахівці Уманського міськрайонного відділу та Тальнівського відділення Звенигородського районного відділу Черкаського обласного ЦКПХ спільно зі спеціалістами амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерського пункту провели вакцинально-профілактичну сесію у селах Майданецьке та Зеленьків Звенигородського району.

02

Наші фахівці комунікували з населенням громади стосовно профілактики інсультів, онкологічних захворювань, поліпшення ментального здоров’я та про важливість імунізації. Зокрема, наголосили, що єдиний спосіб захиститися від інфекцій та запобігти розвитку небезпечних ускладнень – щеплення. Тож цього дня проти дифтерії та правцю вакцинувалися 30 жителів Тальнівської громади.

03

Також з нагоди місяця боротьби з туберкульозом спеціалісти Центру спільно зі працівниками АЗПСМ та ФАП провели круглий стіл з питань розбудови громадського здоров’я місцевого населення.

Під час заходу учасники обговорили такі питання:

  • профілактика туберкульозу
  • важливість регулярного скринінгу
  • механізми зараження
  • клінічні прояви хвороби
  • протиепідемічні заходи з метою недопущення поширення зараження серед контактних з хворим на туберкульоз

Представники Черкаського обласного ЦКПХ наголосили на важливості вакцинації БЦЖ новонароджених, необхідності здійснення регулярного моніторингу захворюваності на ТБ на рівні громади та готовності Центру надавати всю організаційно-методичну допомогу.

04

05

06