01

Триває комунікаційна робота фахівців Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб з населенням.

Так, у межах інформаційної кампанії та роз'яснювальних заходів до місячника боротьби з туберкульозом, наші спеціалісти відвідали дитячі дошкільні заклади № 57 «Берізка » та № 26 «Сонечко». На зустрічі з педагогічними колективами закладів Анатолій Коваленко, Олена Сторчак та Любов Степаненко підвищували рівень обізнаності присутніх про туберкульоз, зокрема говорили про:

  • шляхи передачі інфекції;
  • профілактику недуги;
  • необхідність своєчасного проходження медичних оглядів для вчасного виявлення захворювання.

04

Також у ході зустрічей обговорили важливість дотримання основних правил харчової безпеки, водно-питного балансу, здорового повноцінного та збалансованого харчування. А ще наголосили на необхідності профілактичних щеплень проти вакцинокерованих інфекцій дорослому та дитячому населенню.

19 березня команда фахівців Центру у складі Анатолія Коваленка, Олени Сторчак та Ірини Мартиненко провели засідання «круглого столу» зі працівниками залізничної станції ім. Т. Шевченка щодо профілактичних та протиепідемічних заходів з туберкульозу. Зокрема, серед учасників були розповсюджені питання онлайн-анкети щодо чинників ризику та симптомів, що можуть свідчити про туберкульоз з посиланням на сайт онлайн-опитування.

02

Також з присутніми комунікували на такі важливі теми:

  • Вакцинація – це не тільки про дитинство. Дорослим теж слід захищатися від інфекцій та отримувати щеплення для власного захисту. Щеплення від дифтерії роблять комбінованою вакциною АДП-М, яка також захищає і від правця – іншої смертельно небезпечної хвороби.
  • Важливість дотримання здорового способу життя, профілактики куріння, алкоголізму та наркоманії;
  • Доступні способи покращення ментального здоров’я у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Спеціалісти Шевченківського залізничного відділу надали багато фахових відповідей на питання з відповідних тем.

03