01

27 лютого вакцинальний автобус вирушив до Буцької громади Уманського району. Фахівці Маньківського відділення разом з колегами Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб та працівниками КНП «Буцький СЦНМСД» організували виїзну профілактично-щеплювальну акцію.

Захід провели у межах інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» разом з працівниками КНП «Буцький СЦНМСД» – в.о. директора Мариною Шепеляк, в.о. медичного директора Ярославом Пасьменчуком та сестрою медичною щеплювального кабінету Ольгою Гілан.

02

Цього для провели безоплатну імунізацію дорослого населення проти дифтерії та правця вакциною АДП-М. Адже ревакцинацію проти цих хвороб для дорослих необхідно проводити кожні 10 років, починаючи з 26-річного віку.

Загалом цього дня профілактичні щеплення отримали 20 осіб громади. До акції долучилися, зокрема, і працівники комунального підприємства «Каньйон», які прийшли на щеплення. А ще на планову вакцинацію АКДП, ОПВ та КПК запросили й двох діток з Буцької громади.

03

Принагідно працівники відділення провели бесіди з працівниками громади про збереження ментального здоров’я, важливість здорового способу життя та щодо профілактики неінфекційних захворювань. Також говорили про важливість вакцинації, зокрема проти грипу та COVID-19. Тож двом пацієнтам із груп ризику провели щеплення від грипу вакциною «Ваксігрип».

04

Також цього дня фахівці Центру провели інформаційно-просвітницький захід у Буцькому ліцеї Буцької селищної ради. На зустрічі спеціалісти Уманського міськрайонного віділу – лікар з комунальної гігієни Василь Заєць та помічник лікаря-епідеміолога Ігор Грабчак, разом із працівниками Маньківського відділення – фельдшерками санітарними Антоніною Мовчан та Наталією Жариковою, комунікували з учнями та педагогічним колективом. Захід відбувся з метою профілактики неінфекційних захворювань у молодого покоління та в межах реалізації обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року». А тому наші спеціалісти допомагали школярам освоювати навички правильного харчування, пояснювали, як вибирати корисні для здоров’я продукти та акцентували увагу на шкоді від екстрапродуктів.

06

Під час візиту, з метою виробничого контролю якості питної води в школі, фельдшерка санітарна Наталія Жарикова відібрала 2 проби води на відповідність вимогам ДСаНПіН «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».