zol 01

Наш вакцинальний автобус продовжує виїзди у сільську місцевість, щоб медичні послуги стали доступніші для жителів віддалених населених пунктів. Цього разу для проведення виїзного вакцинально-профілактичного заходу фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб об’єднали свої зусилля з колегами Золотоніського районного відділу Центру та працівниками Золотоніського міського ЦПМСД.

8 лютого виїзна медична бригада вирушила у село Нова Гребля Піщанської ОТГ. Тут жителів вакцинували в автобусі. Можливістю пройти медичний огляд та щепитися від правця та дифтерії скористалися 11 людей.

zol 02

73-річна місцева жителька Меланія Володимирівна відзначила зручність такої вакцинації:

«Медики до нас рідко приїжджають ось так. А до Золотоноші добиратись – довго і не всі можуть. Тому, звісно, прийшли, бо тут і медичний огляд, і ось щеплення ще отримаємо».

zol 03

Ганна Степанівна та Микола Якович у шлюбі вже 29 років. Кажуть, що весь час переймаються і підтримують одне одного, тому й сюди прийшли разом.

«Скоро городи почнуться, тож можемо й поранитися. Я хворіла на рак, то дід сказав, що маю бути захищена щепленнями», – розповідає Ганна Степанівна.

zol 04

А Микола Якович сміється, що дружині й городів не потрібно – вона пальця обов’язково поріже, як картоплю чистить. Тому й прийшли на огляд і вакцинацію, бо розуміють, що в нинішніх умовах це важливо.

zol 05

Цього разу до сільського магазину прийшли 12 жителів Нової Греблі. Усім в автобусі медики виміряли цукор та артеріальний тиск. Від правця та дифтерії тут же вакцинувалися одинадцятеро людей.

zol 06

Ще одним пунктом, куди прибув наш вакцинобус, стало село Шабельники. У медичному пункті тимчасового базування вже чекали місцеві жителі. Усі пацієнти тут також мали змогу виміряти артеріальний тиск і цукор крові та зробити щеплення.

Загалом цього дня у двох селах Золотоніського району щеплення від правця та дифтерії зробили 26 людей.

zol 08

Фахівці Центру провели бесіди з місцевими жителями про здоровий спосіб життя, правильне харчування, профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань та збереження ментального здоров’я. Зокрема, в межах інформаційно-просвітницького тижня з питань запобігання раку, спеціалісти комунікували з людьми про важливість профілактики онкологічних хвороб.

zol 09

Щеплені пацієнти також отримали екоторбинки, а ще – пам’ятки та брошури з доказовою інформацією, яка допоможе краще дбати про здоров’я.

zol 10

 

zol 11