chyh 01

У межах інформаційно-роз’яснювального тижня боротьби проти раку з 4 по 11 лютого та відповідно до регіонального Плану заходів до Всесвітнього дня боротьби проти раку фахівці Чигиринського відділення Черкаського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» спільно з медиками КНП «Чигиринський ЦПМСД Чигиринської міської ради» провели зустріч з мешканцями села Тіньки Чигиринської територіальної громади в амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Медики розповіли про стан захворюваності населення громади на злоякісні новоутворення, фактори ризику, профілактику.

Особливу увагу звернули на важливість профілактичних медичних оглядів, скринінгових обстежень, спрямованих на ранню діагностику новоутворень, необхідність ведення здорового способу життя, здорове харчування, відмову від тютюнопаління, збереження ментального здоров'я.

chyh 02

Під час заходу мешканців села поінформували про необхідність вакцинації проти грипу та COViD-19, які надзвичайно важливі для пацієнтів з онкозахворюваннями. поширили матеріали про здоровий спосіб життя та профілактику неінфекційних захворювань.

chyh 03

До зазначених заходів долучилися також фахівці Тальнівського відділення Звенигородського районного відділу Центру, які провели просвітницькі акції серед населення сіл Криві Коліна, Добрянка, Чеснопіль, Корсунка, Довгеньке, Лоташеве, Павлівка-І, Піщана Тальнівської територіальної громади з питань профілактики онкозахворювань та своєчасного проведення медичних профілактичних обстежень.

chyh 04

Впродовж інформаційно-роз'яснювального тижня такі зустрічі планується провести в ряді населених пунктів Черкаської області.