e recept 

Е-рецепт – це не просто зручно, його використання є важливим кроком у боротьбі з нераціональним вживанням антибіотиків, яке своєю чергою призводить до антибіотикорезистентності.

Антибіотикорезистентність – одна з головних проблем сучасності. Це процес, внаслідок якого протимікробні препарати стають все менш ефективними, а інфекціям все складніше та навіть неможливо протидіяти.

Уявіть, що буде з людством, якщо ліки перестануть діяти…

Е-рецепт дозволяє в динаміці спостерігати рівень споживання антибіотиків, прогнозувати та запобігати кризам на основі аналізу тенденцій та за потреби обмежувати застосування того чи іншого антибіотика в ситуаціях, де це становить громадську загрозу.

Як отримати е-рецепт на ліки та в якій аптеці його погасити – нагадуємо в інструкції.

Наголошуємо, що військові адміністрації, підрозділи Збройних сил, а також залучені волонтерські та благодійні організації можуть закуповувати антибактеріальні лікарські засоби гуртово безпосередньо у дистрибʼюторів для потреб воєнного часу без рецепта.

Аптеки, що перебувають у зоні проведення бойових дій або в тимчасовій окупації, оточенні, на час дії воєнного стану, зможуть і надалі відпускати пацієнтам рецептурні антибактеріальні лікарські засоби без рецепта лікаря.

Лікуйтеся свідомо та будьте здорові!