kurinnya tshz

Кожного третього четверга листопада – Міжнародний день відмови від куріння. Цей день – це не лише нагадування про шкоду куріння, але і справжня мотивація для тих, хто хоче зробити перший крок у напрямку здорового та бездимного життя.

Переваги для здоров’я. Ніколи не пізно кинути курити. Відмова від куріння корисна для здоров’я в будь-якому віці. Уже протягом 1 року після відмови ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижується вдвічі, порівняно з курцями, а від 5 до 15 років ризик інсульту скорочується до рівня тих, хто ніколи не курив. Більше про користь на нашій інфографіці.

За даними дослідження STEPS серед поточних курців 21% намагались кинути курити. Для деяких людей це зробити може бути важко, але подвоїти або навіть потроїти ваші шанси назавжди кинути курити можна за допомогою рішучості, хорошого плану та підтримки.

Ресурси, які будуть корисними, щоб позбутись залежності:

  1.  Сайт з надання допомоги у припиненні куріння stopsmoking.org.ua
  2.  Професійна допомогою від сімейного лікаря, нарколога чи психотерапевта (у деяких випадках в процесі припинення куріння використовують спеціальні медичні препарати, які може призначити саме лікар)
  3.  Групи взаємопідтримки. Наприклад, зібрання Анонімних Нікотинозалежних проходять щоденно онлайн о 20:00 в телеграм-чаті. Також є очні зібрання кожної неділі о 16:00 на базі Київського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді (м.Київ, вул. Довженка 2, кб.37)

Пам’ятайте, що відмова від куріння є найкращим способом захистити не тільки себе, але і членів сім’ї, колег, друзів від ризиків для здоров’я, які пов’язані з вдиханням пасивного куріння.

За інформацією ЦГЗ.