tren2

Упродовж жовтня-листопада спеціалістами відділу імунопрофілактики ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» проводяться тренінги для медичних працівників закладів охорони здоров’я області на тему «Холодовий ланцюг та управління вакцинами». Навчаннями, які організовані Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Черкаським обласним центром контролю та профілактики хвороб за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та ініціативи COVAX, планується охопити біля 400 медиків.

tren

У межах цієї ініціативи в області уже проведено 5 тренінгів для більш як 200 медичних працівників – відповідальних за вакцинацію в Уманському, Звенигородському районах та місті Черкаси. Означені тренінги проводять сертифіковані національними тренерами фахівці Черкаського обласного ЦКПХ Ірина Шуляренко та Тетяна Гололобова спільно з представниками Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Інною Кімлик та Інною Сліпаченко.

tren4

ЮНІСЕФ підтримує систему охорони здоров'я, допомагаючи покращенню умов зберігання вакцин шляхом заміни звичайних холодильників, які використовувалися донедавна, на спеціалізоване обладнання з надійним температурним моніторингом. Нове обладнання відповідає міжнародним стандартам, рекомендованим ВООЗ та ЮНІСЕФ.

tren6

Окрім того, ЮНІСЕФ долучається до навчання медичного персоналу використовувати сучасне обладнання та знайомить з кращими міжнародними практиками управління вакцинами.

tren5

tren8

tren7