br zh oda

Розпочався епідсезон захворювань на грип та ГРВІ. Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб з 2 жовтня 2023 року здійснює щотижневий моніторинг захворюваності на ці інфекції.

В області з 2 по 16 жовтня зареєстрували 10 430 випадків захворювання на грип та ГРВІ, що майже на 8% менше в порівняні з аналогічним періодом минулого року, коли було зареєстровано – 11 252 тисяч випадків. Захворіли 6858 дітей (65,7%) віком до 17 років. Про це під час брифінгу в медіацентрі Черкаської ОВА повідомив Генеральний директор Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб, головний державний санітарний лікар області Володимир Папач.

«Також з кінця вересня ми спостерігаємо суттєвий підйом захворюваності на СОVID-19, – щотижня реєструється понад 300 випадків захворювань, за перший тиждень жовтня від цієї хвороби померли три особи», – додав Володимир Папач.

Нині в Україні та Черкаській області залишаються високими ризики спалаху кору. Захворюваність на кір в Україні носить циклічний характер, випадки цієї хвороби відбуваються кожні 5 років. Останній спалах кору на території області було зареєстровано у 2017-2019 роках, коли захворіли понад однієї тисячі жителів.

oda zh

Фото пресслужби Черкаської ОВА

«Найефективнішим захистом від кору та інших інфекційних захворювань є імунізація населення. В області триває компанія з «наздоганяючої вакцинації проти кору», мета якої довакцинувати дітей, які в силу різних причин не отримали вчасно щеплення згідно Національного календаря», – зауважив лікар, – «в області наявна в достатній кількості якісна, ефективна та безпечна вакцина проти кору, паротиту та краснухи» – наголосив Володимир Папач.

Вакцинуватися можна у 88 пунктах щеплень в області. Працюють також мобільні бригади та спеціальні «вакцинобуси» Черкаського обласного ЦКПХ.

Більше дивіться у відео.