9755

16 жовтня в Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб під головуванням генерального директора, головного державного санітарного лікаря області Володимира Папача відбулася нарада з керівниками відокремлених структурних підрозділів щодо актуальних питань діяльності Центру.

9792

Нарада розпочалася з урочистостей. До установи завітали перша заступниця голови Черкаської обласної державної адміністрації Наталія Кравченко та перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, щоб привітати фахівців обласного ЦКПХ, які працюють у галузі профілактичної медицини, з професійним святом. З нагоди Дня працівника державної санітарно-епідеміологічної служби України та 100-річчя її заснування посадовці відзначили працівників Почесними грамотами Черкаської обласної військової адміністрації та обласної ради. Також грамоти Центру контролю та профілактики хвороб фахівцям вручив Володимир Папач.

9795

У вітальних словах представники органів влади відзначили роботу фахівців Центру щодо вирішення важливих завдань у сфері громадського здоров’я, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області, долучення до ініціатив обласної влади, пов’язаних із розв’язанням проблем ментального здоров’я, забезпечення моніторингу умов проживання внутрішньо переміщених осіб, виконання обласної програми моніторингу атмосферного повітря, здійснення заходів для забезпечення санепідблагополуччя під час паломництва хасидів до міста Умань тощо.

9807

У ході обговорення виробничих питань Володимир Папач наголосив на важливості проведення на належному рівні «наздоганяючої» кампанії з  вакцинації дітей проти кору, епідпаротиту та краснухи, організації виїзних профілактично-вакцинальних акцій до віддалених сіл Черкащини, забезпечення належного моніторингу закладів охорони здоров’я щодо проведення інфекційного контролю тощо.

9775

Він звернув увагу на необхідність тісної співпраці з органами влади, місцевого самоврядування, закладами охорони здоров’я, освітянами та населенням при вирішенні цих та інших актуальних завдань у сфері громадського здоров’я.

9762 

Завідувачка відділу імунопрофілактики ЦКПХ Ірина Шуляренко у своєму виступі озвучила підсумки «наздоганяючої» кампанії КПК в області та проведення верифікації дітей в організованих дитячих колективах щодо щеплення КПК.

9843

Щодо актуальних питань проведення посиленого епіднагляду за протимікробною резистентністю мікроорганізмів, що спричиняють гнійно-запальні інфекції ран у поранених внаслідок бойових дій, виступила завідувачка відділу інфекційного контролю Юлія Сокирка.

Про санепідситуацію в області за III квартал 2023 року та заходи щодо недопущення епідускладнень доповіла Марина Конакбаєва, завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань.

Також у ході наради обговорили питання підготовки відокремлених структурних підрозділів до опалювального сезону, бюджетної дисципліни тощо.

9783

7850

9794 

9809 

9812

9814

9821

9822

9824

9825

9827