iv 2 

Виїзну вакцинацію у Іванівській громаді організували фахівці Уманського відділення Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з бригадою КЗ «Іванівський центр первинної медико-санітарної допомоги» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

На спеціальному автобусі «Вакцинація на захисті вашого здоров’я» фахівці Центру підвозили до пункту щеплень тих, хто не в змозі самостійно дістатися амбулаторії, це насамперед маломобільні люди, похилого віку, з хронічними хворобами та інші. Транспорт має 39 пасажирських місць, обладнаний ліфтом для підйому інвалідних візків та має в середині кріплення для них. За необхідності, якщо у віддалених селах немає медичного закладу медики зможуть вакцинувати в автобусі.

На сьогодні це вже другий вакцинобус в Черкаській області, який обслуговує жителів Уманщини. Обидва Центр отримав у межах проєкту імунізації населення від ВООЗ, ЮНІСЕФ за підтримки МОЗ.

iv 4

5 жовтня відбулася акція з профілактики інфекційних захворювань, 49 жителів сіл отримали щеплення від правця та дифтерії. Усі, кому виповнилося 17 років має щепитися від цієї гострої інфекційної хвороби, вакцинуватися необхідно кожні десять років.

iv

Перед вакцинацією пацієнт обов’язково мав підписати згоду на щеплення, пройти медичний огляд у лікаря: вимірювання артеріального тиску, температури, опитування щодо наявності алергій, приймання ліків тощо. Крім цього відвідувачі заходу мали змогу отримати важливі консультації від фахівців Центру щодо профілактики серцево-судинних захворювань, знання перших ознак інсульту, негативного впливу вживання алкоголю та куріння, підтримки ментального здоров’я, ведення здорового способу життя шляхом раціонального харчування та активностей.

iv 3

Виїзні акції будуть організовуватися і надалі з метою імунізації населення Черкащини, оскільки вакцинація дає можливість попередити спалахи інфекційних захворювань та забезпечити належний колективний імунітет.