talne

До Всесвітнього дня серця – з 26 по 29 вересня в містах та районах області 75 виїзних бригад спеціалістів відокремлених структурних підрозділів обласного ЦКПХ спільно з медичними працівниками первинних закладів охорони здоров'я, за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, проводили комунікаційні заходи під гаслом «Серце – для життя!».

kamyanka

Фахівці відвідали 19 дитячих дошкільних закладів, 24 загальноосвітніх шкіл, 4 місця перебування ВПО, 16 центрів первинної медико-санітарної допомоги.

chyhyryn

Основна мета цих заходів – привернути увагу населення, особливо дітей, до способу життя, який найбільше впливає на стан серцево-судинної системи, важливості дотримування простих правил, щоб зберегти серце здоровим якнайдовше: щодня виділяти час для рухової активності, споживати менше солі та страв з насиченими тваринними жирами та надавати перевагу овочам та фруктам.

uman

Під час акцій медики контролювали артеріальний тиск, вимірювали індекс маси тіла, фахівці обласного Центру пояснювали відвідувачам як куріння та вживання алкоголю руйнують здоров’я організму, натомість пропагували фізичну активність, здоровий спосіб життя, розповідали жителям про вміст «тарілки здорового харчування» та інші доступні методи профілактики серцево-судинних захворювань, знайомили з ознаками інсульту. Відвідувачі акцій отримали інформаційні буклети про запобігання інфекційним та неінфекційним недугам.

monastyr

Також команда фахівців Центру організувала в дошкільних навчально-виховних закладах та загальноосвітніх школах Черкас перегляд відеоматеріалів про роботу серця, закликали педагогів та дітей зміцнювати свій організм руханками, здоровим харчуванням та наголосили про шкідливий вплив куріння, як різновид залежностей.

uman 2

На порозі сезону підвищеної захворюваності на ГРВІ фахівці розповіли про доступні методи захисту від низки респіраторних інфекційних хвороб – зокрема кору, краснухи, епідпаротиту та COVIDшляхом проведення щеплень. Вакцини для таких щеплень забезпечує держава, вони доступні та безоплатні.

kanivske 

monastyryshche 

shevch 

hrystynivka

ekh chy

img 20230927 082459