voda knuga saut 

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період з 21 до 25 серпня 2023 року  із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 120 проб питної води за мікробіологічними показниками та 70 проб за санітарно-хімічними показниками.

Із них встановленим нормативам не відповідали 6 проб (5,0%) за мікробіологічними показниками (загальні коліформи, ентерококи) та 1 проба  (1,4%) – за санітарно-хімічними показниками (органолептичні показники) на водогонах Драбівської, Золотоніської, Ватутінської територіальних громад.

Про результати  досліджень поінформовано голів територіальних громад, де виявлені відхилення, направлені відповідні пропозиції  власникам водогонів щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.