nikityk komentar

За результатами крайніх досліджень проб води із Дніпра, пляж "Митницький", що у Черкасах, не придатний для купання. У воді на цьому пляжі виявили холероподібний вібріон, який може викликати захворювання на гострі кишкові інфекції, розповіла Суспільному Черкаси Світлана Нікітюк, завідувачка відділу епіднагляду Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За словами Світлани Нікітюк, культури НАГ-вібріонів І групи Хейберга також виявлені у воді в місці організованого відпочинку в селі Червона Слобода по вулиці Берегова.

Черкаський обласний ЦКПХ МОЗ України поінформував керівників органів місцевого самоврядування і балансоутримувачів пляжів та надав рекомендації щодо попередження населення про небезпеку купання на вказаних пляжах, у місцях організованого відпочинку та встановлення відповідних попереджувальних знаків.

Як зазначила завідувачка відділу епіднагляду Черкаського обласного ЦКПХ, нехтувати рекомендаціями не слід:

"Фахівці виявили так званий холероподібний вібріон. Він не є збудником холери, але він може викликати гострі кишкові інфекції".

Якщо людина все ж таки купається, то слід дотримуватися певних правил, запевняє фахівчиня.

"Не варто ковтати воду, для пиття використовувати лише бутильовану воду гарантованої якості, не мити річковою водою овочі, фрукти", — пояснила Світлана Нікітюк.

Більше дивіться у сюжеті.