trening1

За ініціативи Європейського регіонального бюро ВООЗ у Києві з 13 по 15 червня відбувся семінар для фахівців центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України «Заходи популяризації здорового способу життя для дітей шкільного віку та їхніх сімей: здорове харчування та боротьба з тютюном».

Викладачі семінару ознайомили присутніх фахівців із пілотним проєктом Львівського ОЦКПХ: «Кожна школа – здорова школа».

trening2

Державну установу «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на тренінгу представляла Світлана Нікітюк, завідувачка відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань.

Під час триденного семінару фахівці ЦКПХ підвищили свій  рівень знань щодо збалансованого раціону, мінімізації споживання цукру, солі та трансжирів, боротьби з тютюном (зокрема, новітні тютюнові вироби) тощо.

Разом з іншими учасниками фахівчиня Черкаського обласного ЦКПХ відпрацювала навички фасилітації для донесення меседжів щодо популяризації здорового способу життя дітям шкільного віку та їхнім сім'ям.

trening3

На прикладах позитивної практики і стратегій відбувся обмін знаннями з експертами Європейського регіонального бюро ВООЗ.  Викладачі семінару – представник ВООЗ/Європейське Бюро Джуліанна Вільямс, фахівці Фінського національного інституту здоров’я та добробуту Хелі Куусіпало і Сусана Рауліо, а також представники Європейської федерації асоціацій дієтологів (EFAD)  Польщі – Данюта Гаєвська  та Угорщини – Ізабелла Хентер.