daidjest36

 

Цього тижня понад 93 % тих, хто не зміг подолати COVID-19, – це люди віком понад 60 років. І ця статистика навіть на тлі сезонного зниження кількості випадків захворювання змушує уважно поставитись до вакцинального статусу тим, кого медики всього світу зараховують до категорії високого ризику мати тяжкий перебіг хвороби, необхідність госпіталізації і подальші тривалі ускладнення зі здоров’ям. Серед них, зокрема, – ризик розвитку постковідного інсульту, що спричинює погіршення якості життя і загрожує інвалідизацією.

Держава забезпечує доступ до безоплатної вакцинації проти COVID-19, і ним варто скористатись, щоб захистити себе та близьких людей і не створювати навантаження на лікарні в осінній період, коли очікується чергове підвищення захворюваності. Нагадуємо, що бустерна доза вакцини забезпечує значний додатковий захист. #stopcovidtogether

Цей випуск дайджесту – гід по найактуальніших темах, які містять випуски 11–22. Ми систематизували наявну інформацію у традиційних рубриках, щоб зробити її пошук зручним і швидким.

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти», підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, розміщений на веб-сайті Центру громадського здоров’я.

Детальніше за посиланням.

Усі випуски дайджесту тут.