img 20230607 093552 122 

COVID-19 нікуди не подівся. З початку року в області захворіло на COVID-19 - 8919 осіб, 70 померли. Лише за останній тиждень зареєстровано 3 смерті від цієї недуги. Переважна більшість летальних випадків – серед людей літнього віку, не щеплених від COVID-19. В умовах воєнного стану суттєво зростають ризики інфікування збудниками правцю, дифтерії.

Національним календарем щеплень передбачена вакцинація від цих інфекцій дорослих людей, раз у 10 років.

Єдиним ефективним засобом захисту від COVID-19 була і залишається вакцинація. Особливо, це стосується людей літнього віку, осіб з хронічними захворюваннями. Тому, ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» спільно з закладами охорони здоров’я, за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організовує виїзні вакцинальні кампанії, передусім у сільські населені пункти.

img 20230607 101653 049

У рамках цієї кампанії фахівці Черкаського обласного ЦКПХ спільно КП «Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги (сімейної медицини)» Золотоніської міської ради, за підтримки Золотоніської районної військової адміністрації та Піщанської сільської ради 07 червня 2023року організували проведення виїзної вакцинації жителів Піщанської громади.

В ході зазначеного заходу мешканці громади мали змогу щепитись зареєстрованими в Україні вакцинами від COVID-19, а також дифтерії та правця, отримати кваліфіковані консультації медиків щодо стану здоров’я та профілактування недуг.

img 20230607 095949 772

Також фахівці Черкаського обласного ЦКПХ провели роз'яснювальну роботу щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, важливості дотримання здорового способу життя, здорового харчування, достатньої фізичної активності тощо, поширили інформаційні матеріали.

Для транспортування сільських жителів використовувався спеціальний автобус, отриманий Черкаським ОЦКПХ від ВООЗ та ЮНІСЕФ.

Будьте здорові і не забувайте, що вакцинація рятує життя!

Відео за посиланням