narada chugurun1 

Фахівці структурних підрозділів ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» активно долучилися до заходів у рамках Всесвітнього тижня імунізації, що відзначається в останній тиждень квітня.

Зокрема, фахівцями Чигиринського відділення Черкаського районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з педагогічними і медичними працівниками навчально-виховних та медичних закладів Чигиринської об’єднаної територіальної громади проведено нараду, під час якої розглянули питання уточнення списків дитячого населення для проведення мікропланування вакцинації проти кору дітей віком від 1 до 18 років. Адже у 2023 - 2024 роках прогнозується підйом захворюваності на кір. У ході наради також наголосили на вакцинації як найкращому інструменті для захисту дитячого організму від цього захворювання.

 narada chugurun2

Фахівцями Уманського відділення Уманського районного відділу Центру було проведено спільну нараду з керівниками відділів освіти, директорами ЦПМСД, лікарень і представниками управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та всіх громад району.

Обговорювалося проведення профілактичних заходів щодо запобігання поширенню кору. Особлива увага приділялася наявності щеплень від кору, паротиту, краснухи (КПК) у дітей в місцях проживання серед внутрішньо переміщених осіб. Учасникам наради також нагадали дії закладів охорони здоров’я в разі реєстрації випадку захворювання на кір.

Згідно з чинним законодавством, усі діти, які відвідують організовані колективи, повинні бути вакциновані відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, про що було наголошено керівникам відділів освіти під час наради. Освітянам запропоновано закликати батьків надолужити пропущені щеплення дітей, тісно співпрацювати з сімейними лікарями та педіатрами.

narada uman