photo 2022-12-29 14-03-32

29 грудня відбулася підсумкова колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації за участі начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця та його першого заступника Наталії Кравченко.

Підбиваючи підсумки в роботі медичної галузі, Ігор Табурець зазначив, що медицина області не просто вистояла, а спрацювала якнайкраще у 2022-му році.

За словами Ігоря Табурця, навіть у надскладних умовах в області не припиняється розвиток медицини, попри відключення світла, постійні загрози і щоразу нові виклики воєнного часу.

Принагідно очільник області вручив представникам молодшого медичного персоналу відзнаки Ради національної безпеки і оборони України.

322478575 8769255326480467 5123710859115909885 n

З-поміж інших робочих питань учасники наради обговорили стан виконання протитуберкульозних заходів, організації надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим пацієнтам у Черкаській області тощо.

В обговоренні зазначених питань головний державний санітарний лікар області Володимир Папач зупинився на співпраці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» і лікувально-профілактичних закладів щодо організації та здійснення протиепідемічних заходів. Акцентував увагу на необхідності своєчасного надання екстрених повідомлень щодо випадків реєстрації хворих на туберкульоз з метою оперативного проведення ефективних протиепідемічних заходів у вогнищах хвороби.

Головний державний санітарний лікар області доповів про стан вакцинації від туберкульозу на Черкащині та наголосив на актуальності безумовного дотримання Календаря щеплень, організації та проведення на належному рівні вакцинальної кампанії.