У Черкаській області продовжує циркулювати штам коронавірусу Омікрон, – Микола Тищук

Друк
PDF

 tuchuk

На Черкащині протягом тижня зареєстрували 300 випадків захворювання на коронавірус, двоє людей померли. Про це Українському радіо Рось повідомив заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб  Микола Тищук.

У програмі «Радіодень» він розповів, яка ситуація із захворюваністю на COVID-19, грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

«Якщо ми говоримо про захворюваність на COVID-19, то в області в більшості випадків виявляється різновид штаму Омікрон – BA.2, рідше – BA.5», – зазначив Микола Тищук.

За його словами, варіант Омікрону BA.5 швидше поширюється, а перебіг його дещо легший, ніж тих штамів, що циркулювали дотепер. Проте у людей із супутніми хронічними захворюваннями він може викликати і важкі ускладнення, які нерідко закінчуються летально.

Микола Тищук нагадує, що надійним методом профілактики та запобігання важким ускладненням коронавірусної хвороби є вакцинація.

Із початку року в області на COVID-19 захворіли 64 тисячі 983 людини, в тому числі діти до 17 років – 7 тисяч 175. Було шпиталізовано 8 тисяч 747 людей. Одужали 63 тисячі 696. Померли 517 осіб.

Більше про епідситуацію щодо COVID-19, грипу та ГРВІ в Черкаській області слухайте у програмі «Радіодень» з 7.03 хвилини за покликанням.