Імунопрофілактика

Залишки імунобіологічних препаратів у Черкаській області станом на 28.03.2024

Детальніше...

 vitr

Вітряна віспа, або вітрянка, є однією з найпоширеніших інфекцій у світі та в Україні. Вітрянка має повітряно-краплинний шлях передачі та надзвичайно заразна. При появі одного випадку захворювання запобігти розвитку спалаху вкрай важко, особливо в колективі.

Детальніше...

   sait

Чим небезпечний поліомієліт, що відбувається в організмі людини, якщо потрапив поліовірус, та чому важливо вакцинуватися від цього захворювання – про це розповідає завідувачка відділу імунопрофілактики Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Шуляренко.

Детальніше...

Залишки імунобіологічних препаратів у Черкаській області станом на 01.03.2024

Детальніше...

20240215 1440330

Черкаський обласний ЦКПХ за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я організував проведення циклу каскадних тренінгів «Імунізація на практиці» для представників надавачів медичних послуг всіх форм власності.

Перший триденний тренінг був проведений з 14 по 16 лютого в очному форматі на базі Черкаського обласного ЦКПХ. На початку заходу учасників привітали генеральний директор Володимир Папач та завідувачка відділу імунопрофілактики Ірина Шуляренко.

Детальніше...

img 20240214 090352 782

Тренінг для надавачів послуг імунізації – лікарів первинної ланки триватиме із 14 по 16 лютого.

Із привітальним словом захід розпочав Володимир Папач, головний державний санітарний лікар області, генеральний директор Черкаського обласного ЦКПХ:

«Мені надзвичайно приємно бачити таку поважну професійну аудиторію у Центрі. За ці триденні заняття із нашими фахівцями ви отримаєте нову актуальну інформацію у сфері імунізації, пройдете практичні відпрацювання, обміняєтеся досвідом із колегами, що допоможе у спільній роботі з організації профілактичних щеплень на Черкащині».

Детальніше...

Залишки імунобіологічних препаратів у Черкаській області станом на 01.02.2024

Детальніше...

 shepl dorosl  sait

Вакцинація – це не тільки про дитинство. Дорослим теж слід захищатись від інфекцій та отримувати щеплення для власного захисту.

Війна, скупчення людей, підвищений ризик отримати травму/поранення – все це збільшує можливість інфікуватись та є додатковою причиною не пропускати планові щеплення як дітям, так і дорослим!

Детальніше...

 duft kolu shepl  sait

Щеплення проти дифтерії і правця є обов'язковими згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. Вакцину вводять ще у дитячому віці, але періодично повторюють впродовж всього життя.

Детальніше...

vakc pr 

Понад 70 працівників Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб щепилися від дифтерії та правця у КНП «Другий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Це для того, щоб захистити здоров’я фахівців та привернути увагу населення Черкащини до необхідності щеплення від інфекційних захворювань.

Вакцинувалися ті працівники обласного ЦКПХ, у яких минає десять років після останнього щеплення від дифтерії та правця. Перед вакцинацією фахівці заповнили і підписали згоду на проведення щеплення, а також пройшли первинний медичний огляд.

Детальніше...

shularen inter1 sait 

Найбільше хворіють діти, у групі ризику – літні люди. Лікарі закликають вакцинуватися.

В Україні триває епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). На Черкащині найвищі показники захворюваності у Черкаському та Звенигородському районах. Про доцільність вакцинації у розпал епідемії редакторці газети «Сільські відомості» розповіла Ірина Шуляренко – завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Черкаський обласнийцентр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Детальніше...

Залишки імунобіологічних препаратів у Черкаській області станом на 28.12.2023

Детальніше...

 mizinova omikr  sait

На Черкащину доставили 1680 доз вакцини для профілактики коронавірусної інфекції. Це препарат виробництва BioNTech, адаптований для захисту проти штаму «Омікрон». Про розподіл вакцини по медичних закладах області та важливість вакцинації проти COVID-19 розповіла Суспільному Черкаси заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Мізінова.

За її словами, на Черкащині нині в більшості випадків виявляють штам «Омікрон».

Детальніше...

vakc pered 

Вакцинацію дітей часто перетворюють на великий проєкт з купою додаткових обстежень та обмежень. Але часто бажання батьків ретельно підготуватися до щеплення дитини можуть відрізнятися від дійсно необхідних кроків.

Розповідаємо, що НЕ потрібно робити перед щепленням:

Детальніше...