Інформація для населення

04.01. testuv viskovuh 800

Здоров’я захисників і захисниць України – питання національної безпеки.

Саме тому тестування та вакцинація від інфекційних хвороб – один із пріоритетів у профілактиці та контролі захворюваності у військових.

У разі наявності симптомів ГРВІ необхідно звернутися по направлення на безоплатний тест на COVID-19 до військово-медичної установи в пункті постійної дислокації військової частини. Також у цих установах можна отримати дозу вакцини (першу, другу чи бустерну) проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб.

Детальніше...

 vakcun infikuut inshuh 640

Щеплення проти COVID-19 захищає від тяжкого перебігу хвороби та ускладнень, які можуть призвести до смерті. При цьому вакциновані люди можуть захворіти на COVID-19 та інфікувати інших.

Навіть якщо ви щеплені проти COVID-19, ці правила допоможуть уникнути захворювання:

Детальніше...

 coronavak shepl 800

CoronaVac успішно використовується в Україні з березня 2021 року. Українці наразі отримали вже понад 10 млн доз цією вакциною, щоб убезпечитись від важкого перебігу та смерті від COVID-19, інформують у МОЗ.

Зараз особливо важливо не ігнорувати можливість вакцинуватися, адже в зимовий період ризик захворіти підвищується, а доступ до медичної допомоги під час війни може бути складним.

Детальніше...

 23.12 dmutro kupura 800

Про свій досвід тестування розповів виконавчий директор ГО «Життя» Дмитро Купира.

Дмитро дбає про своє здоров’я, особливо під час війни:

«Особисто переконався у високій спроможності медичної системи України у запобіганні COVID-19.

Детальніше...

ukr otrum vakc covid 800

Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) доставив в Україну 100 000 доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) у рамках міжнародної ініціативи COVAX.

Нагадуємо, що в серпні цього року Україна вже отримала перших 100 тис. доз вакцини Janssen (Jcovden).

За минулий тиждень в Україні було зафіксовано понад 4,8 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 та понад 2,5 тис. людей госпіталізовано. Вакцинація - єдиний спосіб захистити себе від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби.

Детальніше...

Безоплатний тест на COVID-19: як і навіщо?

Друк
PDF

 21. 12 derg pravo bezoplat test

Кількість людей, які хворіють на COVID-19, в Україні зберігається на високому рівні. Сьогодні держава забезпечує безоплатне тестування на COVID-19 усім громадянам за наявності симптомів.

Безоплатний ПЛР-тест роблять пацієнтам із яскраво вираженими симптомами ГРВІ, пневмонії або тяжкого гострого респіраторного синдрому.

Якщо маєте підозру на COVID-19, зверніться до свого сімейного лікаря, а в разі якщо його у вас немає – до найближчого медичного закладу. Лікар оцінить симптоми й ухвалить рішення про направлення на безоплатне тестування.

Детальніше...