Інформація для населення

covid19sait

Фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжують здійснювати моніторингові візити до суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних вимог у зв’язку з поширенням COVID-19. Такі візити проходять у складі робочих груп, створених органами місцевого самоврядування, як це передбачено рішенням регіональної комісії з ТЕБ та НС (протокол від 11.10.2022 №22)

Детальніше...

vakc ditam 

Пандемія COVID-19 продовжується. В Україні вже доступна до використання вакцина від COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років. 500 доз такої педіатричної вакцини для захисту дитячого населення від коронавірусної хвороби отримала і Черкаська область.

Отримана вакцина розподілена між усіма ЦПМСД області.

Це спеціальна вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить утричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+.

Детальніше...

propus bustshepl

Якщо ви пропустили бустерне щеплення проти COVID-19, не біда – просто запишіться у найближчий пункт чи центр вакцинації та отримайте пропущене щеплення. Це подовжить ваш захист від важкого перебігу коронавірусної хвороби.

Детальніше...

 covid ditu1

Вакцина від COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років вже доступна для використання в Україні. Надважливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби.

В Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+.

Детальніше...

 koron nov shtam

Ситуація у світі навколо COVID-19 залишається нестабільною. Зʼявляються нові види і підвиди хвороби. Останнім часом епідеміологи звертають увагу на розповсюдження нового штаму під назвою ХВВ.1.5, який вперше був виявлений у Сполучених Штатах Америки в жовтні 2022 року. За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він вже посідає друге місце після оригінального підтипу «Омікрон», або 40% серед всіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США.

У ВООЗ повідомили, що новий штам коронавірусу XBB.1.5 вже виявили в 29 країнах. Проводяться лабораторні та епідеміологічні дослідження, аби дізнатись, наскільки XBB.1.5 є більш серйозним, ніж інші підваріанти, що циркулюють. Наразі недостатньо доступної інформації для оцінки будь-яких змін щодо тяжкості інфекції, пов’язаної з цим підтипом, інформують у Центрі громадського здоровʼя.

Детальніше...

Щеплення від коронавірусної хвороби все ще актуальне!

Друк
PDF

 lapii

Особливо важливо вакцинуватись тим, хто належить до груп ризику:

- людям старше 60 років,

- людям, які мають хронічні хвороби,

- медичним працівникам.

Детальніше...