Інформація для населення

88 vidsot starshe 60 rokiv 

Старші люди набагато важче переносять COVID-19 та мають більші ризики померти. Особливо, якщо в них є хронічні захворювання.

Єдиний захист від тяжкого перебігу хвороби – вакцинація.

Одного щеплення недостатньо для повноцінного захисту, зробіть повний курс та бустери. Це суттєво збільшує шанси на легкий перебіг та повноцінне життя після хвороби.

Детальніше...

 vakcun zahvor

Практика показує, що імунітет після перенесеного СOVID-19 ненадійний. Через деякий час можливе повторне інфікування. Водночас не зафіксовано випадків, коли вакцинація зашкодила людям, які перехворіли на COVID-19.

Тож, якщо ви перехворіли, вам усе одно потрібно щепитися.

Це ефективно, безпечно та береже ваше здоровʼя.

 

 buster imunitet

Вакцинація посилює імунітет перед COVID-19, включно з його новими штамами.

Бустерни свою стійкість — вакцинуйся від COVID-19!

 

papach 

На Черкащині менше ніж пів тисячі людей щепилося проти COVID-19 за останній тиждень, розповів Суспільному Черкаси головний державний санітарний лікар області Володимир Папач.Торік за тиждень на вакцинацію приходили три з половиною тисячі людей.

Захворюваність на COVID-19 з кожним тижнем зростає, пояснив Володимир Папач. Тому щеплення — основний дієвий засіб захисту:

«За останній тиждень захворіли 864 людини, для порівняння — це у 6,5 раза більше, ніж за перший тиждень поточного року. З початку року у нас рівень охоплення щепленнями, кількість щеплених людей зменшилися майже удвічі. А якщо порівнювати з минулим роком, то ця кількість десь у 7-7,5 раза зменшилася».

Детальніше...

 daidjest27

 Рівень поширення SARS-CoV-2 у навчальних закладах знижує не їх закриття, а вакцинація населення – дослідження австралійських науковців.

Векторні вакцини проти COVID-19 дають клітинам «інструкцію», як самостійно виробляти антиген, який потім розпізнає імунна система, і вони ніяк не впливають на гени людини.

Рубрика «Компетентно»: як вдавалось протистояти пандемії у громаді на Львівщині, коли у всього світу про коронавірус було більше запитань, аніж відповідей, хто хворів найважче, як лікарі переконували людей старшого віку вакцинуватись і чи допомогла в цьому комунікація на державному рівні – інтерв’ю з головною лікаркою Центру первинної медико-санітарної допомоги Давидівської сільської ради Іриною ГНАТІВ.

Занотуйте собі цей номер: 0 800 60 20 19 для звернень щодо коронавірусу – симптоми, віддалені консультації лікарів, адреси пунктів щеплення, схеми вакцинації, COVID-сертифікати, контакт-центр МОЗ України працює 24/7. 

Детальніше...

 daidjest26

 

У новому випуску дайджесту «COVID-19. Цифри і факти» ви дізнаєтесь, на чому ґрунтується висновок: вакцинація майже удвічі знижує ризик тривалого захворювання на COVID-19. 

А також знайдете відповіді на такі запитання: 

❓ Які є докази ефективності застосування бустерних доз вакцин проти COVID-19; 

❓ Чи роблять в Україні бустерні дози вакцини для дітей та підлітків; 

❓ Які вакцини проти COVID-19 краще використовувати для вагітних. 

Незмінною залишається прикра статистика: серед осіб, які померли внаслідок коронавірусу, вікова група 60+ становить майже 85 %. Тому людям, старшим за шістдесят років, варто подбати про свій вакцинальний захист, щоб з упевненістю зустріти нашу перемогу! Де зробити щеплення, можна дізнатись за номером контакт-центру МОЗ України 0 800 60 20 19, який працює 24/7. 

Детальніше...