Амосферне повітря

Про результати досліджень атмосферного повітря у м. Черкаси

Друк
PDF

повітря09.04.2019.jpgУ ході моніторингу стану довкілля Державною установою "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" 28.10.2019. проведено відбір проб атмосферного повітря на перехресті
бульв. Шевченка та вул. Чорновола у м. Черкаси.

За результатами лабораторних досліджень перевищень максимально разових гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (діоксид азоту, аміак, фенол, вуглецю оксид) не виявлено.

Дослідження атмосферного повітря на вміст забруднюючих речовин будуть проводиться в подальшому і в інших критичних місцях м. Черкаси.

Про результати моніторингу стану атмосферного повітря в області за І півріччя 2019 року

Друк
PDF

566806.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища на 2019 рік, погодженого облдержадміністрацією 10.01.2019р., ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України" здійснює постійний санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

Впродовж І півріччя  2019 року із проведених 4450 досліджень атмосферного повітря перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 106 (2,4%) дослідженнях (м. Черкаси та Канівський район) та 27 досліджень на визначення концентрації діючих речовин пестицидів – без відхилень.

Проведено 1158 досліджень повітря закритих приміщень, відхилення виявлені у 3 (0,9%) дослідженнях.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюються на офіційному сайті ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

Лабораторний центр продовжує моніторинг атмосферного повітря області.

Про результати моніторингу стану атмосферного повітря в області за І квартал 2019 року

Друк
PDF

повітря09.04.2019.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища на 2019 рік, погодженого облдержадміністрацією 10.01.2019р. ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я  України" здійснює постійний санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За І квартал 2019 року відібрано та досліджено 1020 проб атмосферного повітря, перевищень гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюються на офіційному сайті ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

Лабораторний центр продовжує моніторинг атмосферного повітря області.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 12 місяців 2018 року

Друк
PDF

03112017.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 12 місяців 2018 року досліджено 14028 проб атмосферного повітря.

Перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 290 (2,1%) пробах (мм. Черкаси,Канів за вмістом пилу, діоксиду азоту, формальдегіду, аміаку, оксиду вуглецю та ін).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлювались на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направлені в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми.

Лабораторні дослідження стану атмосферного повітря включені у План моніторингових досліджень на поточний рік.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 12 місяців 2018 року

Друк
PDF

атмпов1309.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 12 місяців 2018 року досліджено 14661 пробу атмосферного повітря.

Перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 387 (2,7%) пробах (мм. Черкаси,Канів за вмістом пилу, діоксиду азоту, формальдегіду, аміаку, оксиду вуглецю та ін).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлювались на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направлені в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми.

Лабораторні дослідження стану атмосферного повітря включені у План моніторингових досліджень на поточний рік.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 11 місяців 2018 року

Друк
PDF

атмосферне_повітря.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 11 місяців 2018 року досліджено 13350 проб атмосферного повітря, перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 385 (2,8%) пробах (мм. Черкаси, Канів за вмістом пилу, діоксиду азоту, формальдегіду, аміаку, оксиду вуглецю та ін).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направлені в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Про результати моніторингу стану атмосферного повітря у м. Черкаси у листопаді 2018 року

Друк
PDF

ілл12.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого облдержадміністрацією 31.01.2018р., ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства  охорони здоров’я України здійснює постійний санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря м. Черкаси на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, комунального призначення, в зоні впливу вуличних магістралей, в межах житлової забудови та рекреаційних зонах.

За результатами лабораторних досліджень проб атмосферного повітря, відібраних 08.11.2018р. по вул. Гагаріна, в районі розважально-оздоровчого комплексу ТОВ «Берег-2007», перевищень гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин (діоксид азоту, діоксид сірки, аміаку, формальдегід, вуглецю оксид, пил) не виявлено.

Інформацію про результати досліджень направлено міському голові м. Черкаси.

Лабораторний центр продовжує моніторинг атмосферного повітря в м. Черкаси.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 10 місяців 2018 року

Друк
PDF

повітря.pngВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 10 місяців 2018 року досліджено 11555 проб атмосферного повітря, перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 385 (3,3%) пробах (мм. Черкаси, Канів
за вмістом пилу, діоксиду азоту, формальдегіду, аміаку, оксиду вуглецю та ін).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюються на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Лабораторний центр продовжує моніторинг стану атмосферного повітря.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 9 місяців 2018 року

Друк
PDF

ап22102018.gifВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 9 місяців 2018 року досліджено 11116 проб атмосферного повітря, перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 351 (3,2%) пробі (мм. Черкаси, Канів
за вмістом пилу, діоксиду азоту, формальдегіду, аміаку, оксиду вуглецю та ін).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Лабораторний центр продовжує моніторинг стану атмосферного повітря.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 8 місяців 2018 року

Друк
PDF

атмосферне_повітря.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 8 місяців 2018 року відібрано та досліджено 9159 проб атмосферного повітря (м.м Черкаси, Умань, Черкаському, Уманському, Кам’янському, Канівському, Маньківському, Шполянському, Христинівському районах), перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 329 (3,5%) пробах ( автомагістралі м. Черкаси за вмістом формальдегіду,оксиду вуглецю, бензину).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Лабораторний центр продовжує моніторинг стану атмосферного повітря.

Щодо моніторингу атмосферного повітря

Друк
PDF

40284174_1155353241312879_5138053338796916736_n.jpgЗа результатами чергових моніторингових досліджень атмосферного повітря, проведених державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 29.08.2018р., в межах житлової забудови в м.Черкаси на перехресті вулиць бульв. Шевченка - вул. Чорновола максимально разові концентрації бензину, діоксиду азоту, оксиду вуглецю, ангідриду сірчистого, аміаку, пилу, формальдегіду не перевищували встановлених нормативів.

Моніторинг стану атмосферного повітря продовжується.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 7 місяців 2018 року

Друк
PDF

атмосферне_повітря.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За  7 місяців  2018 року відібрано та досліджено 8570 проб атмосферного повітря (м.м Черкаси, Умань, Черкаському, Уманському, Кам’янському, Канівському, Маньківському, Шполянському, Христинівському районах), перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин  виявлено у 329 (3,8%) пробах ( автомагістралі м. Черкаси за вмістом формальдегіду,СО, бензину).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування. 

Лабораторний центр продовжує моніторинг стану атмосферного повітря.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 6 місяців 2018 року

Друк
PDF

атмпов1309.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За  6 місяців  2018 року відібрано та досліджено 2653 проби атмосферного повітря (м.м Черкаси, Умань, Черкаському, Уманському, Кам’янському, Канівському, Маньківському, Шполянському, Христинівському районах), перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин  виявлено у 119 (24,6%) пробах (автомагістралі м. Черкаси за вмістом формальдегіду,СО, бензину).

Результати моніторингу стану атмосферного повітря висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування. 

Лабораторний центр продовжує моніторинг стану атмосферного повітря.

Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 5 місяців 2018 року

Друк
PDF

ілл12.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року, Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 5 місяців 2018 року відібрано та досліджено 1831 проба атмосферного повітря (м.м Черкаси, Умань, Черкаському, Уманському, Кам’янському, Канівському, Маньківському, Шполянському, Христинівському районах), перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.