Групові захворювання

Про групове захворювання на ГКІ серед вихованців молодшої групи №1 ДНЗ (ясла-садок) №73 «Мальвіна»

Друк
PDF

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що до Черкаського міського відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 16.05.2018 року надійшло 3 екстрених повідомлення про випадки захворювань на гостру кишкову інфекцію серед вихованців молодшої групи №1 дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №73 «Мальвіна» Черкаської міської ради (м. Черкаси, вул. Сумгаїтська, 57).

Станом на 16.05.2018 року один хворий з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт неясного ґенезу середнього ступеня важкості» госпіталізований до дитячого інфекційного відділення Комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР, де йому надається відповідна медична допомога. Двоє інших хворих дітей знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Фахівцями Черкаського міського відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України», з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, контроль якості поточної та заключної дезінфекції.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.

Про групове захворювання на ГКІ серед учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Уманської міської ради м.Умань

Друк
PDF

27.02.2018.jpgДержавна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що групове захворювання на гостру кишкову інфекцію, яке зареєстроване серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Уманської міської ради м.Умань, вул. Герцена, 26 локалізоване та ліквідоване.

Причиною спалаху могли послужити носії ротавірусу, які були виявлені при обстеженні контактних, недотримання ними правил особистої гігієни, порушення персоналом санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в приміщеннях загального користування школи.

Усі хворі проліковані та виписані у задовільному стані з інфекційного відділення Уманської міської лікарні №3 та Уманської центральної районної лікарні.

В ході епідеміологічного розслідування фахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено лабораторні дослідження об’єктів довкілля, бактеріологічно та вірусологічно обстежено хворих і контактних осіб. Здійснено комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів в осередку групового захворювання, проведено заключну дезінфекцію.

Про групове захворювання на ГКІ серед учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів Уманської міської ради

Друк
PDF

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що до Уманського міськрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 23.04.2018 року надійшло 7 екстрених повідомлень про випадки захворювань на гостру кишкову інфекцію серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Уманської міської ради (вул. Герцена, 26, м. Умань).

Станом на 24.04.2018 року всі хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні, де їм надається відповідна медична допомога, нових випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію не реєструвалось.

Фахівцями Уманського міськрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України», з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, контроль якості поточної та заключної дезінфекції.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.

Про групове захворювання на ГКІ серед вихованців ДНЗ комбінованого типу №30 «Вишенька» м. Умань

Друк
PDF

27.02.2018.jpg

 Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що групове захворювання на гостру кишкову інфекцію, яке зареєстроване серед дітей дошкільного навчального закладу (ясла-садочок) комбінованого типу №30 «Вишенька» вул. Івана Гонти, 14 А, м.Умань, локалізоване та ліквідоване.

Причиною спалаху послужили носії ротавірусу, які були виявлені при обстеженні контактних.

Усі хворі проліковані та станом на 28.03.2018 року виписані зі стаціонару.

В ході епідеміологічного розслідування фахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено лабораторні дослідження об’єктів довкілля, обстежено контактних осіб. Здійснено комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів в осередку групового захворювання, проведено заключну дезінфекцію та санітарно-освітню роботу з питань профілактики гострих кишкових інфекцій із залученням засобів масової інформації.

Про групове захворювання на ГКІ серед вихованців ДНЗ комбінованого типу №30 «Вишенька» м. Умань

Друк
PDF

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що до Уманського міськрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» за період з 19.03. по 21.03.2018 року надійшло 4 екстрених повідомлення про випадки захворювань на гостру кишкову інфекцію вихованців молодшої групи № 3 дошкільного навчального закладу ясла-садок комбінованого типу № 30 «Вишенька» (м.Умань, вул. Івана Гонти,14 А).

Станом на 23.03.2018 року четверо хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні, де їм надається відповідна медична допомога.

Фахівцями Уманського міськрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України», з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне та вірусологічне обстеження персоналу дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №30 та контактних дітей на кишкову групу інфекцій. Проведено заключну дезінфекцію.

Станом на 23.03.2018 року повторних випадків захворювання не зареєстровано.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.