01

23 квітня заступниця директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Мізінова відвідала тренінг для регіональних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Захід відбувся завдяки підтримці Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) Атланти, США у межах проекту «Епідеміологічний нагляд та відповідь на загрозу пташиного та пандемічного грипу з боку національних органів охорони здоров’я поза межами США».

Метою тренінгу було посилення співпраці між регіональними фахівцями ЦКПХ та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань реагування на захворювання, спільних для людей і тварин. Зокрема, обговорювали важливість спільних заходів в системі громадського здоров’я для зниження ризику поширення та впливу на зоонозні хвороби, включаючи пташиний грип.

02

Тренінг проводився за участі представників Центру громадського здоров’я та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

На заході присутні мали змогу ознайомитися з основними сучасними підходами до подолання спільних викликів, зважаючи на епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на зоонозний грип в Україні та світі. Також обговорили актуальні проблеми зоонозів в контексті війни та контроль за грипом птиці в Україні.

03

Зокрема, учасники тренінгу отримали ґрунтовні роз’яснення від експертів на поставлені запитання та обмінялись досвідом щодо регламенту взаємодії під час заходів, направлених на мінімізацію ризиків поширення зоонозного грипу.

 04