photo 2024-04-23 15-18-17

Під головуванням заступника голови Черкаської обласної військової адміністрації Антона Царюка 22 квітня відбулося  засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На засіданні було заслухано питання щодо ситуації з вакцинокерованими інфекціями та стану імунопрофілактики в області. Генеральний директор Черкаського обласного ЦКПХ, головний державний санітарний лікар  області Володимир  Папач поінформував учасників засідання щодо епідситуації в області, зокрема з вакцинокерованих інфекцій.

З початку 2024 року зареєстровано 7 випадків кашлюку, троє захворілих – не щеплені. Минулого року випадки зазначеної інфекції не реєструвались. Цього року зареєстровано випадок правцю у 14 річної дитини з Уманського району, яка не була щеплена згідно Календаря.

photo 2024-04-23 15-17-33

 Головний державний санітарний лікар області звернув увагу, що рівень охоплення профілактичними щепленнями населення Черкащини залишається недостатнім для забезпечення належного колективного імунітету (має бути вакциновано 95% і більше населення).

photo 2024-04-23 15-17-15

Задля зменшення ризиків виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань та забезпечення благополучної епідситуації з вакцинокерованих інфекцій в області, комісією прийнято відповідне рішення, яким передбачено здійснення конкретних профілактичних заходів.