voda 22

У межах щоденного моніторингу якості та безпечності питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» за період із 15 до 19 квітня 2024 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 114 проб питної води за мікробіологічними показниками та 79 проб – за санітарно-хімічними.

Із них встановленим нормативам не відповідала 1 (0,9 %) проба за мікробіологічними показниками (загальні коліформи) на водогоні Лисянської територіальної громади та 2 (2,5 %) проби за санітарно-хімічними показниками (забарвленість, загальна жорсткість) на водогонах Городищенської та Зорівської територіальних громад.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів зазначених територіальних громад, направлені відповідні пропозиції власникам водогонів щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області продовжується.