vakc pr 

Понад 70 працівників Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб щепилися від дифтерії та правця у КНП «Другий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Це для того, щоб захистити здоров’я фахівців та привернути увагу населення Черкащини до необхідності щеплення від інфекційних захворювань.

Вакцинувалися ті працівники обласного ЦКПХ, у яких минає десять років після останнього щеплення від дифтерії та правця. Перед вакцинацією фахівці заповнили і підписали згоду на проведення щеплення, а також пройшли первинний медичний огляд.

vakc pr2

Ольга Мізінова, заступниця генерального директора Черкаського обласного ЦКПХ, наголосила, що сьогодні дуже важливо бути захищеним:

«Питання вакцинації особливо актуальне під час війни. Адже війна супроводжується великим скупченням людей у прихистках, обмеженим доступом до базової гігієни та іноді медицини. Збільшується ризик отримати рани, травмуватися гострими предметами, уламками деревини. Це призводить до зростання загрози інфікування правцем, який передається при потраплянні до рани чи порізу забрудненого грунту».

vakc pr1

Нагадуємо, щеплення від таких небезпечних захворювань, як дифтерія та правець, потрібно робити кожні десять років усім дорослим.

vakc pr10

Вакцинація від дифтерії та правця є безоплатною для пацієнта! Аби надолужити пропущені щеплення, зверніться до педіатра чи сімейного лікаря, з яким у вас укладено декларацію. Якщо ж ви є внутрішньо переміщеною особою, то можете вакцинуватись у найближчому медичному закладі. Перезаключати декларацію для цього не обов’язково.

vakc pr3

vakc pr4

vakc pr7

vakc pr8

 vakc pr5

vakc pr9

vakc pr12

vakc pr11

vakc pr15

vakc pr14

vakc pr13

vakc pr6

vakc pr17

vakc pr16

vakc pr18