413031923 803427441811474 7752713367456156342 n

Вакцина проти грипу виготовляється щорічно і містить знешкоджені віруси грипу, актуальні для конкретного сезону. Саме тому щеплення проти цієї хвороби роблять щорічно.

Якщо у цьому сезоні ви ще не вакцинувалися від грипу – зробити це не пізно.

Сезон грипу в північній півкулі зазвичай триває з жовтня по квітень, а для формування імунітету після щеплення необхідний час – від кількох днів (якщо людина вакцинується щосезону) до кількох тижнів (якщо вакцинується вперше чи робить щеплення не кожного сезону).

Грип – це серйозна хвороба. Він може призводити до небезпечних ускладнень, таких як пневмонія, тромбози та загострення хронічних захворювань.

Особливо важливо вакцинуватися від грипу людям із груп ризику:

✔вагітні;

✔люди старшого віку;

✔діти від 6 міс до 5 років;

✔люди з хронічними захворюваннями;

✔люди з професійної групи ризику (лікарі, вчителі, військові).

У 2023 році для проведення безоплатних щеплень серед медичних працівників до областей було розподілено 60 тисяч доз вакцини проти грипу.

Вакцинація проти грипу не входить до переліку безоплатних щеплень, однак є рекомендованою. Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва можна купити в аптеці. Обидві – пройшли державний контроль якості.

Ще є час вакцинуватися від грипу. Знайдіть можливість зробити це і захистити себе та рідних від серйозної хвороби та можливих ускладнень!

За інформацією МОЗ.