У Черкасах фахівці обласного ЦКПХ провели акцію з вимірювання артеріального тиску

Друк
PDF

 at2

Сьогодні у рамках Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» організували проведення «Дня вимірювання артеріального тиску» в КНП «Другий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Фахівці відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань Черкаського обласного ЦКПХ спільно з медичними працівниками центру ПМСД провели вимірювання артеріального тиску пацієнтам та відвідувачам закладу, а також надали роз’яснення щодо профілактики артеріальної гіпертонії, важливості її своєчасного виявлення з метою запобігання розвитку серцево-судинних захворювань.

arttusk5 

Подібні акції з вимірювання артеріального тиску проводяться у закладах первинної медичної допомоги, місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у Черкаській області.

На жаль, більшість людей не знає, що має підвищений артеріальний тиск. Тому кожен має триматитиск під контролем, аби уникнути таких важких захворювань як інсульт, інфаркт, серцева і ниркова недостатність.

Більше про профілактику артеріальної гіпертензії читайте ТУТ

arttusk2

at3

arttusk4

at

at5

at1