sokurka monit vizut

Завідувачка відділу інфекційного контролю Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Юлія Сокирка провела моніторинг впровадження заходів з інфекційного контролю за туберкульозом у КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Під час візиту фахівчиня Центру ознайомилася зі станом організації та здійснення інфекційного контролю за туберкульозом у закладі охорони здоров’я, визначила основні напрямки та заходи щодо підвищення ефективності та якості цієї роботи, надала необхідну організаційно-методичну та практичну допомогу.

Особлива увага медичних працівників закладу була привернута до здійснення організаційних та протиепідемічних заходів, спрямованих на своєчасне виявлення, ізоляцію, обстеження та лікування хворих на туберкульоз, запобігання поширенню інфекції у закладі, зокрема впровадження необхідних заходів безпеки у приміщеннях із високим рівнем інфікування, використання засобів індивідуального захисту.

Важливо, що правильно організований та дієвий інфекційний контроль за туберкульозною інфекцією у закладах охорони здоров’я – це основа запобігання поширенню туберкульозу під час надання медичної допомоги, попередження виникнення та зниження ймовірності передання інфекції здоровим людям, медичним працівникам тощо.

Під час моніторингового візиту були проведені навчання з відпрацюванням практичних навичок для медичних працівників закладу з питань правил і практик гігієни рук, безпечного і раціонального поводження з медичними відходами.