daidjest28 

 

Кількість українців, які не змогли подолати COVID-19, зросла майже на 9 %, і майже 90 % з них – люди, старші за 60 років. Ця прикра статистика минулого тижня на тлі прогнозованого зниження загального рівня захворюваності ближче до літа знову змушує уважно поставитись до перевірки вакцинального статусу близьких людей, особливо старшого віку. Захист, який дає вакцинація, необхідно продовжити бустерною дозою, і це доступний спосіб уникнути ризиків коронавірусної хвороби.

Також у новому випуску дайджесту:

    - Застосування бустерної дози значно посилює захист від важкого перебігу COVID-19, зокрема й проти нових варіантів «Омікрону», у реципієнтів солідних органів – дослідження сімох центрів трансплантації в Канаді.
    - Бустерна доза захищає від симптоматичного перебігу SARS-CoV-2 – дослідження в Японії.
    - Дослідження в Норвегії не виявило зростання ризику розвитку інсульту в результаті застосування мРНК-вакцин проти COVID-19.
    - У США дозволять ще одну ревакцинацію бівалентною вакциною проти COVID-19 для деяких груп населення.

 Нагадуємо про можливість для українських лікарів отримати безоплатний доступ до платформи UpToDate – провідного глобального клінічного ресурсу доказової медицини. Як – дізнаєтесь у рубриці «Nota bene». 

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти», підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, розміщений на веб-сайті Центру громадського здоров’я.

Детальніше за посиланням.

Усі випуски дайджесту тут.